Icono del sitio My Cool Family

Motius per a reduir el consum de sucre en els nens

És possible que per als nens, el sucre no sigui il·legal, i que sovint fins i tot es considera inofensiu per als nens, però els estudis han demostrat que el sucre pot ser més difícil d’eliminar que la cocaïna! * Encara que es considera inofensiu en comparació amb la majoria de les drogues, el sucre, en excés pot causar una gran quantitat de problemes per a molts adults i nens per igual. Per això et donem alguns motius per a reduir el consum de sucre en els nens.

Segons sinazucar.org, els nens espanyols consumeixen de mitjana l’equivalent a 32 quilos de sucre a l’any.

D’on ve tot aquest sucre? Almenys la meitat del sucre que consumeixen els nens prové de refrescs, begudes de fruites i begudes esportives. La resta es cola en les dietes dels nostres nens en forma de salsa de tomàquet, salsa teriyaki, xocolata amb llet i els obvis dolços com galetes, pastissos, gelats i fins i tot cereals per esmorzar. ¡Sorprenentment, alguns «aliments saludables» com el iogurt i o llets solubles poden contenir 20-30 grams (5-7 culleradetes) de sucre afegida innecessària!

Motius per a reduir el consum de sucre en els nens

El sucre disminueix el sistema immunològic

L’obesitat i la diabetis tipus 2 són resultats molt obvis de menjar massa sucre, però els efectes del sucre poden ser molt més insidiosos. Menjar sucre deprimirà el sistema immunològic del teu fill durant diverses hores després del consum de sucre i farà que sigui molt més probable que es emmalalteixin. Finalment, això no és el que vols en la temporada de refredats i grip. Són bons motius per reduir el consum de sucre en els nens.

El sucre augmenta les càries dentals

Els bacteris de la boca del teu fill s’alimenten del sucre i transformen el sucre en àcids que causen les càries dentals. Com més sucre, més probabilitats hi ha de que els teus fills desenvolupin càries dentals. Qui vol gastar els seus diners en un treball dental previsible?

El sucre augmenta la inflamació

S’està fent evident que la inflamació és l’arrel de molts problemes en el cos. En una nota més seriosa, el consum de sucre i la inflamació cerebral resultant s’ha relacionat científicament amb l’empitjorament dels símptomes de depressió i ansietat.

El sucre fa que l’aprenentatge sigui més difícil

El consum de sucre s’ha relacionat amb una reducció de la funció cognitiva, la memòria i la capacitat d’aprenentatge. La boira cerebral és un resultat comú de la inflamació del sucre.

El sucre augmenta l’obesitat infantil

La combinació de calories buides, l’apagat de la sensació de plenitud i la naturalesa addictiva del sucre constitueixen la tempesta perfecta per a l’augment de pes poc saludable i és la principal causa d’obesitat infantil. Els problemes de pes tenen altres conseqüències difícils, com una menor autoestima i una disminució del rendiment esportiu.

No estàs segur de per on començar quan es tracta de reduir el consum de sucre en els nens?

Consells simples per a
reduir el consum de sucre en els nens:

Eliminar o reduir dràsticament les begudes ensucrades.

Això inclou begudes esportives / energètiques, refrescs, llimonada, ponx de fruites i fins i tot suc de fruita 100%. Els fabricants de zugo de fruita 100% sovint li afegeixen sucre. I fins i tot si no se li afegeix sucre, el procés d’extracció de suc de fruita en general elimina la fibra un cop que està continguda en la fruita. Per tant, els nens no se senten plens després de beure-i, sovint, es deixen portar. De mitjana, un got de suc de taronja o poma sense sucre afegit conté 40 grams de sucre. Concentra’t en ajudar els teus fills (i tu mateix!) A aprendre a beure més aigua i llet i, en el seu lloc, a menjar fruites senceres.

Serveix més verdures i fruites

Els nens (i fins i tot els adults!) Han de menjar de 5 a 9 porcions de productes per dia, com pomes, pastanagues, bròquil, plàtans i pebrots. Les fruites i verdures senceres contenen aigua i fibra, el que ajudarà els nens a sentir-se plens.

Menja aliments integrals que no estiguin processats

Menjar més aliments en el seu estat natural no només et assegurarà que sàpigues el que contenen, sinó que també eliminarà els sucres afegits.

Cuina més a casa

M’adono que això és difícil, però com més puguis cuinar per a la família a casa i preparar menjars saludables per als nens, més control tindràs sobre els aliments que menja. Els restaurants sovint afegeixen sucre (i molta sal i greix) per realçar el sabor dels aliments en el seu menú. Però aquests additius no són necessaris perquè els aliments tinguin bon gust.

Embolica els entrepans amb antelació

Si estàs fora amb els teus fills, és temptador cedir i comprar un entrepà o sandvitx ja preparat, del taulell d’entrepans o d’una màquina expenedora. Però si planeges amb antelació i portes entrepans saludables per a nens, és possible evitar aquest escenari. Les fruites, verdures i salses (hummus, mantegues de nous), la barreja de fruites seques i les nous viatgen bé.

Ja tens uns bons motius per a reduir el consum de sucre en els nens.

Salir de la versión móvil