Icono del sitio My Cool Family

Com ajudar al teu fill a guanyar pes

L’hora de dinar: aquesta frase pot enviar als pares de tots els nivells en un estat de trasbalsa, trencant-en una suor freda. Ja sigui perquè el seu fill sigui un menjador delicat, un comensal malhumorat, un menjador desordenat o que directament, no mengi com el meu, és increïblement difícil assegurar-te que aquesta petita persona rebi tots els nutrients i calories que necessita en un dia. Especialment si es neguen a menjar en absolut. En aquest post et donarem consells sobre com ajudar al teu fill a guanyar pes.

El meu fill estava tenint problemes per pujar de pes adequadament, i com qualsevol pare, estava preocupat. Em vaig posar al dia amb el meu pediatre, per veure què podia fer i si podia ajudar a altres pares que podrien enfrontar dilemes similars.

Com fer que el teu fill mengi més

El teu fill no menja varietat? prova això

Quan es tracta d’un dia en la vida d’un nen petit, menjar sembla ser alguna cosa que és una idea d’últim prioritat en el teu fill, més que el focus principal del teu dia com molts adults (com jo!). Alguns nens petits no mengen una gran varietat d’aliments, i les raons d’aquests són tan variades com les personalitats dels nens petits.

Considera la possibilitat de barrejar aliments nutritius i rics en calories en els seus àpats favorits, per exemple; si el seu nen és un gran fanàtic del iogurt però odia les verdures, el vapor o el bullit solen ser suaus com la carabassa i les pastanagues. Tritura bé; i una vegada que s’hagi refredat del tot, continua i afegeix això al seu iogurt en petites dosis; augmentant gradualment la quantitat de vegetals presents fins que estigui almenys 50/50 amb el iogurt.

Aquest mateix truc s’aplica a macarrons amb formatge i tomàquet, puré de potes, sandvitxos (escampant la barreja amb la mostassa; ketchup o maionesa) i més. Tot i que aquesta és una manera astuta de fer-ho, el teu fill encara obtindrà els nutrients que el teu pediatre assenyala com vitals, i si saben que ho estan menjant o no, el seu cos certament ho sap.

Com ajudar al teu fill a guanyar pes

Si estàs notant que el teu nen no està guanyant pes com hauria, tingues en compte el següent:

Incrementa a 4 àpats per dia

Esmorzar, dinar d’hora; esmorzar tardà (ideal després d’una migdiada) i després sopar almenys 2 hores abans d’anar a dormir. Això li dóna al nen temps per pair; però no tant de temps per jugar i cremar les calories necessàries, però assegura’t que es raspalli les dents abans d’anar a dormir!

Donar menjar amb més freqüència, fomenta el pasturatge

Això és una cosa tan contrari al que els diem als adults i els nens grans, perquè la majoria de les persones no necessiten menjar quan se sentin o realitzen altres activitats. No obstant això; en el cas d’aconseguir que un nen augmenti de pes; és important que els permetis tenir alguna cosa nutritiu però amb moltes calories a mà.

Pots fer-li batuts

Si el teu petit és un gran fanàtic de la llet, comença a fer uns beuratges diferents per veure què li agrada. Algunes combinacions que et suggerim són:

Naturalment, aquests batuts són excel·lents estimulants de calories i estan plens de vitamines i calories; a més de ser una proteïna saludable. També et dic que no has de donar-li el batut en el lloc del menjar, sinó després d’un que no ha tingut èxit, però no que no sigui tard a la nit; ja que un bon batut pot impedir que el teu petit es converteixi en apetitós , fins i tot en l’esmorzar.

Igual que amb qualsevol altra cosa, tingues en compte les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries amb el teu petit: fins i tot canviar de marca podria ajudar o aturar el procés de guanyar o menjar una varietat.

Si la pèrdua de pes del teu fill o la incapacitat de guanyar continua; considera demanar una cita amb el teu metge per avaluar la situació. A vegades, però; el teu fill pot ser simplement primmirat amb el menjar, i mentre estigui millorant; i utilitzeu el bany amb regularitat, se li ofereixi una varietat d’opcions saludables i actuï amb normalitat; llavors tot està bé i millorarà a mesura que seguir envellint i sabras Com ajudar al teu fill a guanyar pes.

Salir de la versión móvil