Icono del sitio My Cool Family

Secrets per fer fotos de família com un professional

De vegades, simplement no tens el temps (o els diners) per contractar un fotògraf professional per fer-te les fotos de família. Però això no vol dir que no puguis fer fotos de la teva família que es vegin genials. Amb els consells que et brindem a continuació, coneixeràs els secrets per fer fotos de família com un professional i comprendràs exactament què has de fer per obtenir els millors resultats i fer fotografies familiars d’aspecte professional.

Secrets per fer fotos de família com un professional

Posa’t en marxa

Fer fotos de família serà infinitament més fàcil si tens el següent equip:

Lo millor del kit anterior és que maximitza la teva capacitat per obtenir fotos nítides i d’alta qualitat. Això es deu en part als sensors que tenen les càmeres DSLR i les càmeres sense mirall, i també en part a la qualitat dels objectius de 35mm, objectius de 50mm i objectius de 85mm

Els objectius d’aquest rang ofereixen una excel·lent nitidesa, grans obertures per ajudar a desenfocar el fons del retrat (i per fer preses agradables en situacions de poca llum) i també et donaran una visió de la teva família sense distorsions. Una lent amb zoom de 24-70 és agradable perquè ofereix més versatilitat pel que fa a la distància focal per a una varietat de vistes dels teus éssers estimats. Tenir un trípode li dóna a la teva càmera una base estable, el que ajuda a la teva càmera i lent a obtenir la imatge més nítida i sense moviment.

I amb un control remot de cambra, també pots estar en algunes fotos!

Pren-te temps per planificar les fotos de família

Un dels majors errors que cometen els fotògrafs aficionats quan fan fotos és descuidar la fase de planificació. En decidir amb anticipació on vols fer les fotos de família, la millor hora del dia per fer les fotos (és … l’Hora Daurada!), Els diferents tipus de fotos que vols fer, com planeges posar amb la teva família, molt millors seran les teves imatges.

Un bon exercici consisteix a explorar possibles ubicacions de preses, prestant atenció a com es veu el fons, com és la llum (i també a les ombres) i com pretens situar a la teva família en la presa. Vols un fons que ofereixi interès, però que tampoc distregui massa. Crea una llista de fotos que t’agradaria fer també. Pensa en les fotos de tota la família, les imatges dels teus fills per si mateixes, les imatges que documenten les fites de TTU nadó, les fotos teves i de la teva parella, etc. Tenir una llista com aquesta t’ajudarà a mantenir les coses amb fluïdesa durant la sessió de fotos i evitaràs que oblidis prendre certes fotos.

Prova-ho tot

Quan arribi el dia de la sessió fotogràfica, realitza algunes preses de prova per poder ajustar amb precisió els paràmetres de la càmera, l’enfocament i el mesurament. Ja que estaràs darrere de la càmera en aquest punt, posa a la teva família en posició per a la presa i usa una d’elles per mesurar i enfocar, de manera que tinguis una foto ben exposada i una molt enfocada.

Compte amb l’obertura que fas servir, però! Per bé que un f-stop baixa (és a dir, f / 1.8) és ideal per obtenir un bon desenfocament del fons, podria donar-te una profunditat de camp tan superficial que algunes persones a la foto també estiguin una mica borroses. Opta en canvi per alguna cosa segur en el rang f / 4 – f / 8.

Fes moltes fotos

El millor de la fotografia digital és que literalment pots fer centenars de fotos en una sessió. La probabilitat que la teva família cooperi en tantes preses és mínima, però el punt segueix sent el mateix. Tens una targeta de memòria que pot contenir una tona de fotos, de manera que, per descomptat, fes més fotos de les que creus que necessitaràs.

Si ho fas, ajudaràs a protegir-te contra els casos en què els ulls d’algú estiguin tancats o quan un dels teus fills posi cara de tonto. Un bon consell per obtenir fotos més informals és seguir disparant, fins i tot després d’haver-li dit a la teva família que has acabat. Amb un control remot sense fils amagat a la butxaca, pots seguir disparant l’obturador, el que podries oferir algunes preses autèntiques i divertides per anar amb les preses més formals que facis.

Prova amb retrats alternatius

Quan pensem en els retrats de família, tendim a pensar en tots els posats junts acuradament, mirant la càmera amb grans somriures. Aquests tipus de preses són excel·lents, però també intenta afegir una mica de varietat a la teva sessió de fotos fent fotos úniques de la teva família. Fes que tots es girin perquè puguis capturar un retrat de família sense rostre. Dóna a la teva parella un altre abraçada, petó i amor als teus fills. Entra-hi per a una divertida i romàntica foto amb la teva parella. Captura una foto de tu besant-la, agafant de les mans o simplement mirant-vos amb amor.

fes-ho divertit

Potser el millor que pots fer per obtenir millors retrats de la teva família és fer que la sessió de fotos sigui una cosa divertida, en lloc d’alguna cosa pel que tots es veuen obligats a superar. Porta llaminadures perquè els teus fills quedin recompensats per sortir de la seva closca o, per contra, per quedar-se quiets davant les fotos. Porta alguns accessoris divertits com joguines, flors, una pilota de platja o fins i tot al teu gos per incloure’ls en algunes de les teves fotos. Fomenta el riure i l’estupidesa, especialment per a les fotos dels teus fills pel seu compte. Trucs simples com aquest poden fer una sessió de fotos molt més productiva (i suportable!).

Ara ja coneixes alguns secrets per fer fotos de família com un professional, ens ensenyes les teves fotos?

Salir de la versión móvil