Icono del sitio My Cool Family

Quan començar a treure els bolquers: Senyals de que el teu fill està llest

Quan començar a treure els bolquers, és una de les preguntes que més em ronden pel cap. Com en la majoria de les àrees del desenvolupament infantil d’hora, l’entrenament per anar al bany és un esforç inútil si el teu fill no està llest. Això és definitivament una circumstància quan el teu nen està al seient del conductor. L’entrenament d’anar al bany requereix un gran compromís de la teva part.

Hi ha dos components importants per a la preparació per anar al bany. El primer a considerar és la preparació física del teu fill i el segon component és la seva preparació emocional. Tots dos són igualment importants i si un d’aquests dos components no està llest, és probable que l’entrenament per anar al bany sigui un procés llarg i frustrant per a tots dos.

Quan començar a treure els bolquers:

Preparació física per a l’entrenament del bany

Creixement, desenvolupament i anatomia

Quan trobem la preparació física per a l’entrenament per anar al bany, és important comprendre el creixement i desenvolupament del teu fill, i també una mica d’anatomia.

Hi ha un múscul esfínter circular que controla l’obertura de la bufeta i el recte. Els nadons no poden controlar aquest múscul. A mesura que la bufeta o el recte s’omplen, el múscul de l’esfínter s’obre automàticament i s’allibera l’orina o l’evacuació intestinal.

Tots els pares són conscients de la necessitat d’un canvi de bolquer gairebé immediatament després d’acabar el biberó. Això segueix sent un procés involuntari en la majoria dels nens fins al voltant dels 18 mesos.

Per als nadons que orinen o fan caca a l’orinal abans dels 18 mesos, generalment es tracta de temps. En altres paraules, probablement li van col·locar a l’orinal en el moment exacte, ja que és poc probable que sigui capaç d’aguantar-conscientment.

Fites

A més, hi ha algunes altres habilitats de desenvolupament motor que faciliten l’entrenament per anar al bany. Tenir la fita per caminar dominat és important, no només per la capacitat de caminar fins l’orinal (per descomptat que pots portar-la) sinó que els nadons tendeixen a fixar-se en una fita en el qual estan treballant i si practiquen l’habilitat de caminar, pot fer-ho.

És aclaparador tractar d’aprendre una altra habilitat com l’entrenament del bany al mateix temps. És millor centrar-se en una fita històrica alhora.

Habilitats útils

També és útil si pot pujar i baixar els seus pantalons de forma independent. La majoria dels nens de 18 mesos estan començant a desenvolupar aquesta habilitat i és una part important de l’entrenament per anar al bany! 

Pots ajudar-assegurant-te que el teu nen tingui bandes elàstiques a la cintura i roba que sigui fàcil de posar i treure. També pot practicar aquesta habilitat de vestir-se i desvestir-se independentment de l’entrenament per anar al bany perquè no hi hagi pressió addicional.

Preparació emocional per a l’entrenament del bany

Quan es tracta de la preparació emocional, això és igual d’important, si no més important. Això també pot ser molt més difícil de reconèixer. Hi ha molts factors emocionals addicionals a aquesta edat que fan que això sigui molt confús, com la seva necessitat d’independència, els límits de prova, el desig de la seva aprovació i qualsevol temor associat amb l’entrenament del bany.

Independència

Potser el teu fill es trobi en una època en què la independència és molt important per a ell i el domini del seu propi cos cau sota aquest sentiment d’independència. Això pot funcionar al seu favor o en contra seu. Si el teu nen petit està llest i còmode a l’orinal, pot sentir habilitat a fer servir l’orinal, però si no està emocionalment preparat, pot usar aquest desig d’independència per fugir cada vegada que senti la necessitat d’orinar o fer caca. Pot amagar-se en un racó o darrere del sofà i potser fins i tot orinar sobre en un esforç per exercir el control.

La millor manera de tractar amb això és simplement netejar el desordre, restar-li importància i postergar l’entrenament fins que el teu nen estigui més madur emocionalment.

Estabilitat

Considera l’estabilitat de tota la resta en la vida del teu nen. Assegura’t que no hi hagi hagut una mudança recent, un nou nadó o l’inici d’una nova escola. Aquestes coses poden crear un estrès que condueix a un comportament resistent que pot fer que l’entrenament del bany sigui un gran desafiament.

Consciència social

La consciència social és un altre factor emocional a considerar. El teu nen petit té consciència d’altres nens i intenta fer coses que ells fan? Això generalment es fa evident al voltant dels 18 mesos també. Aquesta és la base de la seva pròpia identitat social. Començarà a adonar-se que altres nens de la seva edat no fan servir bolquers i desitjarà ser com ells. Quan el teu fill està en aquesta etapa, l’entrenament per anar al bany és més fàcil.

Ara mostren interès

Algunes formes d’identificar la preparació emocional per a l’entrenament de l’orinal és observar la resposta del teu nen petit al concepte de entrenament de l’orinal. ¿Va a seure a l’orinal o fuig d’ell? ¿S’emociona quan parles d’això, o plora? La seva reacció et dirà molt.

Pren-te un temps per a considerar completament la preparació física i emocional del teu nen per a l’entrenament del bany abans d’embarcar-se en aquesta tasca transcendental.

‘Saber quan començar a treure els bolquers, és una associació que requereix molta delicadesa, algunes recompenses i moltes tovalloletes de paper!

Salir de la versión móvil