Icono del sitio My Cool Family

Primers aliments bàsics del teu nadó

¿Soja? ¿Llet sencera? Hipoalergènic? No es fàcil escollir els Primers aliments bàsics del teu nadó. La majoria de punts de venda contenen una varietat desconcertant amb moltes opcions de llet per a nadons de fórmula. Algunes fórmules infantils vénen fortificades amb ferro; altres contenen els àcids grassos DHA i ARA. Alguns primers aliments bàsics del teu bebè es basen en llet de soja o de vaca; altres estan fets per a nadons amb intolerància a la lactosa. Alguns fins i tot són baixos en sodi.

Primers aliments bàsics del teu nadó

Com puc escollir la llet per a nadons correcta d’entre totes les que puc trobar?

En primer lloc, t’ajudem a comprendre alguns conceptes bàsics de les llets infantils o llet per a nadons.

Tot i que la llet materna ofereix als nounats tota la nutrició que necessiten, no totes les mares poden o trien alletar. I, les mares que alleten poden trobar que complementar-se amb fórmula infantil és una alternativa pràctica si tornen a treballar o quan algú més alimenta el nadó.

Les llet per a nadons preparades comercialment estan regulades per llei per proporcionar als nadons tots els nutrients que necessiten. Les pot trobar en tres formes diferents:

Pols

L’opció menys cara, en general, es barreja amb aigua: d’una cullerada a 60cl d’aigua.
Els concentrats líquids són més cars que els pols, aquests generalment es dilueixen amb una part igual d’aigua.

Llestes per prendre.

Sovint, són les més costoses i convenients, a punt per prendre, es poden abocar directament al biberó del bebè.

Llets Infantils: quins tipus hi ha?

Les tres formes de la llet poden ser pols, concentrats i a punt per utilitzar i, es basen en diferents ingredients:

Llet per a nadons a base de llet

Fets amb llet de vaca, olis vegetals (per calories greixos), vitamines i minerals, i generalment fortificats amb ferro, les fórmules a base de llet són apropiades per a nadons saludables.

Llet per a nadons a base de soja

Fets amb proteïna de soja, olis vegetals, xarop de blat de moro i / o sacarosa (per carbohidrats), i algunes vegades ferro, aquestes fórmules són bones per a nadons amb intolerància a la lactosa que no poden prendre fórmules làcties, o aquells que tenen al·lèrgies al conjunt proteïna de la llet de vaca o en una dieta vegetariana. No es recomanen les fórmules infantils de soja per a nadons amb baix pes al néixer o nadons prematurs. Tingues en compte que pot haver-hi certa reactivitat creuada entre les fórmules de soja i llet, especialment si el nadó és al·lèrgic a les fórmules a força de llet.

Llets especials per a nadons

Aquesta és una gran categoria, que comprèn una gamma diferent de productes: fórmules infantils per a nadons amb baix pes en néixer, fórmules baixes en sodi per a nadons que necessiten una ingesta limitada de sal i fórmules de proteïnes «predigerides» per a nadons que no les poden tolerar o tenen al·lèrgies a les proteïnes senceres en la llet de vaca i les fórmules a base de llet.

Les fórmules infantils enriquides amb àcids grassos DHA i ARA i omega de les algues també han trobat el seu camí en el passadís de la llet per a nadons. Aquests àcids grassos semblen ajudar al desenvolupament cerebral i nerviós del nadó i a millorar la visió.

Consells per utilitzar la llet per a nadons

Ara que tens els fets bàsics de la llet infantil, aquí hi ha alguns consells ràpids per a una alimentació segura i efectiva amb fórmula.

Alimentació

La seguretat

Parla amb el teu pediatre si no estàs segur de què llet per a nadons utilitzar i per conèixer bé quins són els

Salir de la versión móvil