Icono del sitio My Cool Family

Per què el meu nadó encara no camina?

Et fa mal l’esquena al inclinar-te per sostenir la mà del teu petit mentre aprèn a caminar dia rere dia? Quan empedrà el vol pel seu compte? Sembla prou simple, un peu davant de l’altre… però no és tan fàcil com sembla. I és quan et preguntes … Per què el meu nadó encara no camina?

Per què el meu nadó encara no camina?

Com la majoria de les habilitats de desenvolupament primerenc; ¡Aprendre a caminar en realitat es comença al néixer! Quan sostens el teu cos en posició vertical per primera vegada i interpretes el teu món des d’aquesta posició vertical; els centres d’equilibri allotjats a l’orella interns comencen a establir el seu sentit de l’equilibri.

La primera vegada que poses al teu nadó cap per avall i estira aquestes cames i estira aquests petits flexors del maluc; està preparant les seves cames i malucs per a aquesta extensió necessària per caminar d’hora.

La primera vegada que empeny la part superior del seu cos cap amunt a la panxa i fa servir aquests músculs del coll per mantenir el seu cap dret, està enfortint la part superior del seu cos per posar-se dret i fer el primer pas. És un procés molt seqüencial que no passa de la nit al dia.

El desenvolupament del nadó en caminar

Tot el desenvolupament és seqüencial; cada fita es basa en la fita anterior. Tots els nadons són diferents i progressen a través de cada fita a diferents velocitats. El nadó de la teva amiga pot haver donat aquest primer pas als nou mesos i la teva neboda pot donar el primer pas als quinze mesos, tots dos estan perfectament dins el rang de desenvolupament típic, però definitivament poden causar nits sense dormir per a una mare o pare que estiguin expectants.

A causa de que el desenvolupament del nadó passa des del cap fins als peus i des del tronc del seu cos, els nadons necessiten establir la força i estabilitat del tronc abans de tenir la coordinació per equilibrar-sobre els seus propis peus, canviar el pes d’un peu a l’altre i avançar aquest peu cap endavant.

Els nadons desenvolupen el suport i força en el tronc a l’estar cap per avall i gatejar. Pensa en un enfustat per a nadons. Sabem el grandiós que és l’entarimat per desenvolupar la nostra força central, i això és el que fa la panxeta i el gatejar per als nadons.

A 4 potes

A mesura que el teu nadó gateja a quatre potes, suporta el pes a través de les seves mans i genolls, construint força i estabilitat en els seus genolls, malucs i articulacions de les espatlles, així com la força a través dels seus músculs abdominals i de l’esquena. Això és crític per a caminar més endavant. Per una sèrie de raons, alguns nadons duren més temps cap per avall i més temps de gateig que altres nadons. ¿Això vol dir que els nadons que estan més temps cap per avall i temps de gateig caminen primer, per descomptat que no, és només una peça del trencaclosques.

LA PERSONALITAT I EL TEMPERAMENT PODEN EXERCIR UN PAPER IMPORTANT

Pensa en el temperament del teu nadó. És valent, corre riscos, ¿es sent còmode lluny de tu? Tots aquests components contribueixen a que el nen estigui a punt per allunyar-se de tu i començar a caminar pel seu compte. Però per què el meu nadó encara no camina? Continua estant tranquil, assegura’t que sàpiga que sempre hi ets perquè torni i ofereix-li molts estímuls per augmentar la seva autoestima. Es necessiten pebrots per donar aquest primer pas.

Les fites del teu bebè

Un altre factor important a considerar és ¿en quines altres fites està treballant teu nadó? Els nadons tendeixen a enfocar-se en una cosa a la vegada fins que senten que l’han dominat, i després continuen. ¿S’està tornant més xerraire, mostrant més comunicació verbal i no verbal? De vegades, quan els nadons s’enfoquen en el desenvolupament del llenguatge, les fites físics es queden per el camí temporalment mentre s’enfoca en les seves altres habilitats acabades de descobrir. Les regles bàsiques del desenvolupament de fites són:

  1. ¿Els canvis segueixen succeïnt? Fins i tot mini fites com la capacitat de l’equilibri durant quatre segons en lloc de dos segons.
  2. No hi ha diferències en les fites del desenvolupament? Els nadons no haurien de passar més d’un mes o dos sense mostrar noves habilitats.
  3. ¿No hi ha regressió en les fites del desenvolupament? Els nadons no han de perdre completament les habilitats una vegada que els tenen dominats.

Si confies en que aquestes «normes» no són un problema i el teu pediatre ha revisat els malucs, els genolls i els peus del teu bebè, i el to general dels seus músculs i tot està sa, simplement dóna-li el temps que necessita.

¡En un obrir i tancar d’ulls, corrirà i ploraràs els dies en què vas poder mantenir el ritme perseguint-lo!

Salir de la versión móvil