Icono del sitio My Cool Family

Passos senzills per iniciar al teu nadó als sòlids amb èxit

Prepara la càmera! Finalment ha arribat el moment en que el teu nadó comenci a menjar aliments sòlids. Encara que aquest és un moment molt emocionant, també és molt important investigar per determinar quins aliments són els millors per al teu nadó en creixement. Mentre l’alletes o l’alimentes amb llet de fórmula, has de tenir en compte que aquest ha de ser el seu aliment principal i també t’has d’assegurar-te que hagis considerat totes les seves altres opcions. Aquests passos senzills per iniciar al teu nadó als sòlids amb èxit simplificaran el procés durant l’inici dels sòlids i també et encoratjar-te (ja siguis nova o amb experiència) a buscar i proporcionar els millors nutrients per al teu nadó mentre li dones aquesta tranquil·litat.

Passos senzills per iniciar al teu nadó als sòlids amb èxit

Quan començar nadó en sòlids

Aquí hi ha algunes preguntes ràpides que t’has de fer:

Aquests són alguns dels senyals simples que t’indica que el nadó pot estar llest per menjar. No obstant això, la majoria dels pediatres recomanen començar amb els sòlids a l’edat de 6 mesos. En la majoria dels casos, pots començar amb sòlids entre els 4 i 6 mesos d’edat. Sempre és millor començar amb un cereal per a nadons abans de les fruites i verdures.

Tipus d’aliments

Hi ha tants aliments per triar, que el clima et permet decidir sobre tots els productes orgànics, fes els teus propis aliments per a nadons o compra aliments fets per a ells. Naturalment, volem donar als nostres nadons el millor que hi ha, però hi ha molts factors a considerar abans de prendre aquesta decisió. El temps és el més important. Fer el teu propi menjar porta temps, i com a mare ocupada hauràs descobert que això és difícil.

Menjars orgànics

En començar la recerca dels millors productes, vaig trobar molts productes orgànics. Solen ser elaborats amb ingredients simples i 100% orgànics i produïts en granges biodinàmiques.

Per què orgànic?

Els aliments orgànics es conreen o processen sense fertilitzants sintètics o pesticides. Alimentar el teu nadó amb aliments orgànics per a nadons podria limitar la seva exposició a aquestes substàncies. Els productors convencionals usen pesticides per protegir els seus cultius de floridura, insectes i malalties.

Els aliments orgànics evitaran que el teu fill ingereixi aquests ingredients nocius a una edat primerenca, el que pot ser perjudicial per al seu sistema digestiu.

A les botigues d’aliments orgànics pots trobar una àmplia oferta per a nadons perquè comencis amb una dieta nutritiva orgànica.

Aliments per a nadons fets a casa

Ja sigui que facis servir fruites i verdures comprades a la botiga o des del teu propi jardí, aquesta pot ser una forma molt efectiva i saludable d’alimentar al teu bebè. El primer que has de fer és assegurar-te d’utilitzar les eines adequades per fer puré amb els aliments. Aquestes eines poden variar des d’una liquadora, una trituradora o un processador d’aliments.

Per a l’Enzo, vaig fer aquests purés amb un processador d’aliments. Va ser un procès molt lent i amb cada un dels meus fills vaig investigar mètodes alternatius. Va ser quan vaig comprar les meves fruites i verdures a la botiga, recomano un congelador gran per a aquest procés. Vaig fer molts potitos, de moltes coses i variades.

Aliments de Supermercat

Aquesta és la forma més comuna d’alimentar al teu bebè, i no requereix de molt de temps, però pot ser una mica més car depenent dels tipus d’aliments que compris.

Prova amb un àpat per setmana

Sempre és millor provar un aliment sòlid per setmana i durant el dia, per evitar possibles al·lèrgies als aliments. Cada nadó és diferent i mai se sap què esperar del seu sistema digestiu. Primer prova amb els plàtans i després veus obrint el camí.

Restrenyiment i sòlids

Això és molt comú que passi quan el teu nadó comença a prendre sòlids. Els seus petits sistemes digestius encara estan aprenent a processar-ho tot.

Aquí hi ha algunes coses simples que has de tenir en compte per ajudar a evitar el restrenyiment:

Assegura’t d’analitzar totes les deposicions amb el teu pediatre, si el restrenyiment es torna sever poden recomanar mètodes alternatius com supositoris.

En definitiva, tots estem fent tot el possible per proporcionar un estil de vida saludable per als nostres nadons. Tracta de no sentir-te culpable o malament per les teves decisions. He après que algunes coses no sempre funcionen, pots provar una mica de tot i decidir què és el millor per a tu i la teva família. Parla amb el teu pediatre sobre els sòlids inicials o qualsevol pregunta que puguis tenir.

Espero que aquests Passos senzills per iniciar al teu nadó als sòlids amb èxit t’ajudin a calmar les preocupacions que et puguin sortir.

Et pot interessar: Com començo amb el Baby-Led weaning?

Salir de la versión móvil