Icono del sitio My Cool Family

Les millors maneres de tractar el refredat i la grip

Com a pare, no hi ha res que trenqui el meu cor més a veure als meus fills amb dolor. En apropar la temporada de refredats i grip, sé que l’últim que volen els pares és que no estiguin preparats si el seu nadó (o nadons) es posen malalts. Per si no ho sabies, el refredat de mitjana pot durar fins a 10 dies … I això no és divertit per a ningú! T’ensenyem les millors maneres de tractar el refredat i la grip.

Primer (és clar) consulta amb el pediatre del teu fill per descartar que podria ser una mica més seriós. Un cop hagis trucat o t’hagi reunit amb el teu metge i ell o ella hagi confirmat que es tracta d’un refredat, l’únic que pots fer és consolar al teu bebè, tractar els símptomes i ser pacient mentre segueix el seu curs. Ho sé … és miserable, per això estic compartint alguns consells addicionals i les millors maneres de tractar el refredat i la grip.

Descàrrec de responsabilitat: no sóc un pediatre, pel que no és un consell mèdic. Consulta qualsevol dubte que tinguis amb el teu metge o especialista

Les millors maneres de tractar el refredat i la grip

Medicaments per als símptomes del refredat i la grip

Com un refredat no sol requerir una visita al metge, pots fer molt per cuidar-se a si mateix i la teva família. Optar pels medicaments disponibles a la teva farmàcia local és una opció. No obstant això, la llista de medicaments per al refredat i la grip de venda lliure sembla interminable. Anar pel passadís dels productes antigripals pot ser aclaparador però … Com saps el que necessites o quina marca és la millor?

El millor és esbrinar quins símptomes tens i trobar un medicament, o alguns medicaments, que tractin aquests símptomes. Vés amb compte de no prendre un medicament que tracti els símptomes que no tens. Prendre un medicament «tot en un» pot ser atractiu, però prendre medicaments per als símptomes que no tens pot tenir risc.

També és extremadament important no prendre més d’un medicament amb els mateixos ingredients o ingredients similars, ja que fer-ho pot causar problemes de sobredosi. Per exemple, si prens un medicament contra el refredat i la grip de múltiples símptomes, és probable que contingui paracetamol, per la qual cosa no es recomana prendre una dosi separada de paracetamol per baixar la febre o reduir el dolor. Sempre llegeix les etiquetes dels medicaments que estàs prenent per verificar si hi ha ingredients similars. Si no estàs segur, consulta el teu proveïdor d’atenció mèdica o farmacèutic.

Medicaments homeopàtics

Els medicaments homeopàtics es poden utilitzar de manera segura per qualsevol pacient, inclosos els nadons i també els que fan servir medicaments receptats, sense haver-se descrit efectes secundaris rellevants associats a la seva presa o interaccions. A causa de que l’homeopatia té en compte el quadre general (la composició emocional i la salut general d’una persona, el tipus de malaltia i les «modalitats» específiques que milloren o empitjoren els símptomes), dos pacients que presentin el mateix símptoma, com un refredat amb febre, se li poden fer servir diferents medicaments homeopàtics. Per exemple, en el tractament de la febre, es pot usar Acònit o Belladonna i poden recomanar-se en casos d’aparició sobtada, encara que la Bryonia pot ser més apropiada si l’aparició és gradual i depèn de les modalitats.

No obstant això, en un pacient emocional, que pateix i nota que els símptomes li milloren l’aire lliure, la Pulsatilla pot ser més útil.

Per a la grip, el Gelsemio és sovint el remei més triat, especialment en els símptomes caracteritzats per tremolors, calfreds i dolors, dolor en els músculs, especialment en pacients als quals no els agrada el fred i la humitat.

Sentir-se millor sense medicina

En realitat, hi ha bastants remeis per al refredat i la grip que no impliquen prendre cap medicament. I a diferència de moltes «cures miraculoses» que es poden veure a Internet o que es comparteixen de boca orella, aquestes funcionen.

Tractament de la grip: medicaments antivirals receptats

La grip, és un virus molt més greu que el refredat comú. Tot i que la majoria de les persones es recuperen de la grip sense problemes, pot arribar fins als 205,3 afectats per cada 100.000 habitants a Espanya. Font: ISCIII

La detecció primerenca és crítica quan tens grip. Si creus que podria tenir-la, contacteu amb el vostre proveïdor d’atenció mèdica al més aviat possible. Prendre medicaments antivirals dins de les primeres 48 hores de l’inici dels símptomes pot escurçar la durada de la teva malaltia i ajudar que els símptomes siguin menys greus. També pots fer que sigui menys probable que pateixis complicacions greus.

Aquests medicaments són més importants per a les persones que corren un alt risc de complicacions de la grip, com els nens petits, els adults grans i les persones amb malalties cròniques.

Què no fer

Hi ha molts suggeriments interessants sobre com desfer-se dels símptomes del refredat i la grip a Internet. Tot, des posar una ceba a la teva habitació fins a l’ús d’olis essencials es promocionen com una cura amb diversos graus d’acceptació.

Una altra cosa extremadament important per recordar: els refredats i la grip són causats per virus. Els antibiòtics no maten els virus i no serviran perquè et sentis millor més ràpid. Per favor, no prenguis antibiòtics si tens un refredat, grip o altres infeccions virals. L’ús excessiu d’antibiòtics ha creat una crisi global que resulta en una resistència generalitzada als antibiòtics. Seguiràs empitjorant com més facis servir els antibiòtics de manera inadequada.

Tot i que és frustrant haver d’esperar que es presentin els seus símptomes, el temps és realment el millor remei per a la majoria dels virus comuns.

Què passa amb els suplements i remeis herbales?

Moltes persones confien en opcions com la vitamina C, l’equinàcia o la baia del saüc per aturar el refredat comú i altres virus. El problema és que la investigació simplement no dóna suport l’ús d’aquests tipus de remeis. Per a la majoria de les persones, prenen suplements d’herbes o vitamines addicionals no et farà mal, però encara has de anar amb compte. El fet que siguin «naturals» no vol dir que no tinguin efectes secundaris. Si tens algun tipus d’afecció mèdica crònica (com problemes renals, hepàtics o cardíacs), parla amb el teu proveïdor d’atenció mèdica abans de prendre suplements herbales o vitamines addicionals.

Els olis essencials generalment no són nocius si s’usen com aromateràpia, però poden causar erupcions a la pell si no es fan servir adequadament. Prendre’ls per via oral és perillós; poden causar convulsions quan s’ingereixen.

La prevenció és clau

Diuen que la prevenció és la millor medicina. En el cas de la grip, això és cert. Si bé no és potencialment mortal per a la majoria de les persones, pot ser-ho per a alguns, i tenim opcions per a prevenir-lo.

Rebre la vacuna contra la grip cada any reduirà en gran mesura el seu risc de contraure la grip. Tot i que és una bona idea que la majoria de les persones es vacunin contra la grip, certes persones sempre s’han de vacunar tots els anys. Les vacunes contra la grip són especialment importants per als nens, ja que tenen un alt risc de complicacions de la grip.

Rentar-se les mans és un altre factor important per prevenir la propagació de gèrmens. Renta’t les mans correctament (és probable que no ho facis) i amb freqüència. És especialment important després d’usar el bany o canviar un bolquer, abans de dinar i abans i després de preparar aliments. Si estàs malalt, renta’t les mans després de tossir o esternudar per no escampar gèrmens en tot el que toquis.

Iniciativa Boiron per prevenir la grip

Un hivern més, Laboratoris BOIRON, en el marc del seu compromís constant amb la salut, posa en marxa Tanca la Porta de la Grip!, una campanya digital, basada en la gamificació, sobre hàbits saludables a l’hivern, dirigida a la població general .

Em semblen molt interessants i encertades les iniciatives com les de Laboratoris Boiron, per què les fan dirigides i pensades perquè la població aprengui consells saludables sobre els símptomes gripals per estar més previnguts. Està genial que ho facin d’aquesta manera tan lúdica, ja que a través del joc es fa molt més amè l’aprenentatge.

Anem! Juga i podràs guanyar algun dels premis que ofereixen! Quins creus que són les millors maneres de tractar el refredat i la grip?

Salir de la versión móvil