Icono del sitio My Cool Family

Les 10 millors piscines naturals de Girona

Les gorgues i piscines naturals són una estupenda alternativa a les platges; que tendeixen a estar més massificades; Espanya és un país amb un entorn natural d’allò més ric i variat. És clar que; quan la calor estreny; ningú vol renunciar a una capbussada però; en ciutats allunyades de la costa; o en moltes altres les platges estan plenes de banyistes; és possible buscar altres opcions; com les piscines naturals. Només hauràs de localitzar la més pròxima al teu domicili. Avui us mostrarem les que creiem que són Les 10 millors piscines naturals de Girona.

A la província de Girona tenim algunes de les millors d’Espanya on en la mateixa baixada del riu s’acumula l’aigua creant una piscina natural o «Gorg» on poder gaudir d’un dia en família.

Una bona escapada en família

Com el seu nom indica; aquest tipus de piscines són construccions formades de forma natural; envoltades de plantes i similars; les quals trobarem al voltant i en el fons. Triar aquest tipus de piscines; encara que ens comporti un desplaçament més llarg; ens garanteix poder banyar-nos en un entorn totalment natural; envoltats de plantes i sense químics al voltant del nostre cos i; probablement; comptar amb una soledat i tranquil·litat negades en altres llocs públics.

A més; resulta molt més agradable perquè podem trobar-hi ecosistemes; com arbres (solen estar en un espai verd); insectes i peixos. Si vas amb els nens; podràs induir-los a que comencin a tenir un contacte més directe amb la natura; sortir durant unes hores de l’artificialitat de la ciutat i aprofitar la visita per conèixer més sobre l’entorn.

Llistat de piscines naturals de Girona

El torrent de la Cabana (Ripollès):

Recorrent el torrent des de baix; és fàcil anar trobant les diferents gorgues que componen la part més bonica d’aquest barranc. Només al principi hem d’estar una mica atents al camí; que no creua la riera i segueix pel costat a la dreta (indicat amb fites). La primera gorg que trobem és la del Gorg de la Cabana; la més salvatge i solitària de totes; es divideix en dues part; l’alta amb una petita badina i la baixa on descansen les aigües d’una cascada de 15 metres. És poc concorreguda perquè es troba lluny del pàrquing més utilitzat; el qual va a parar directament al Gorg del Colomer més a prop de la capçalera del torrent.

Canet d’Adri (Gironès):

El paratge natural de la riera de Canet neix sota la muntanya de Rocacorba i va serpentejant al llarg del seu curs formant grutes i petites cascades amb una frondositat i bellesa molt especials. Al seu pas pel poble de Canet es converteix en un dels llocs més interessants d’aquest municipi, on es formen els gorgs de la Font de la Torre, d’origen volcànic creant formes d’erosió alveolar produïdes per l’impacte contra les parets dels materials de la llera del riu que arrossega l’aigua. Té fàcil accés, ja que la remodelació de la Font de la Torre ha donat lloc a la construcció d’un circuit per passejar a banda i banda de la riera.

Sadernes i el Salt del Brull (Garrotxa):

Per arribar ens haurem de desviar des de l’autovia A-26 (la d’Olot) cap a Montagut per seguir cap amunt fins arribar al nucli de Sadernes, on acaba la carretera. L’excursió típica és la que et porta a l’església de Sant Aniol d’Aguja (unes 2 hores). A l’hivern ia l’estiu a primera hora; podeu avançar fins al pont de Valentí i estalviar una hora de caminada. Arribats a Sant Aniol trobem una església romànica; un antic refugi en procés de remodelació pels propis amics de Sant Aniol i una font ben fresca! Des d’allà podeu caminar 15 minuts més fins el Salt del Brull. Podeu fer un últim bany en una d’aquestes piscines naturals de Girona; l’àmplia Poza Blava; que és un dels millors llocs de bany de tota la riera. Es complementa amb el gorg d’agulla.

Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà):

La gorga de les dones és la gola per excel·lència i la més concorreguda; perquè es pot arribar amb cotxe. L’origen del nom encara no ben aclarit; sembla provenir del temps en què homes i dones es banyaven per separat. Per iniciativa particular; el 1961 es va fer una resclosa amb una comporta; per elevar el nivell de l’aigua. Al cim de la gola hi ha una roca gran en forma de banc que sembla feta per descansar o saltar en ell com si fos un trampolí. Podeu fer una passejada pels voltants; passant per la Font de la Garrotxa i el Molí d’en Robert; on podreu menjar amb el soroll del riu de fons.

Gorga de les dones Embassament de Darnius-Boadella (Alt Empordà):

Està situat a la Conca alta de la Muga, i s’estén als municipis de Darnius, Sant Llorenç de la Muga i Terrades, a la comarca de l’Alt Empordà. La làmina màxima d’aigua, quan l’embassament és ple és de 3.6 Km2, i té una capacitat de 61 hm3. En les aigües de l’embassament es permet el bany, la pesca, la navegació en caiac i en vaixell a motor de gas. Val la pena embadalir una estona gaudint de les vistes i d’una d’aquestes genials piscines naturals de Girona.

Boadella Gorgues d’Albanyà (Alt Empordà):

Constitueixen un conjunt de basses en els primers trams de la Muga. Es troben situades dins del Pla d’Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa i presenten un entorn natural molt destacable format per castanyers, alzines i prats. Al seu voltant trobem abundants punts de pesca fluvial. A només 2 km de Albanyà, agafant el camí que passa pel costat del Càmping Bassegoda Park, vam arribar fins a la que probablement sigui la zona de la Muga més divertida de totes. Aquí els joves i no tan joves es diverteixen banyant-se i saltant des de les roques. Les gorgues d’Albanyà es troben a només 15 minuts caminant de la nostra casa rural a Albanyà, Can Martinot.

Albanyà Salt de la Caula (Alt Empordà):

Fa pocs anys es van desprendre les formacions de travertins que cobrien les roques que formen el salt de la Caula, per tant, a hores d’ara, no es permet el bany. Ja només per nostàlgia us explicarem algunes coses: El salt, d’uns 30 metres, forma part del torrent de la Caula que salva el desnivell dels penya-segats de travertí. Poc després les aigües es troben amb la Muga. El torrents de la Caula i de Fontanilles conformen unes gorgues d’aigües caldas on, a diferència d’altres llocs, era propici el bany durant tot l’any! Esperem que aviat torni a estar permès el bany.

Les Escaules gorga del Molí dels Murris (Garrotxa):

Forma part de la riera de Cogolls. Conforma un estètic salt d’aigua amb un gorg ben generosa. Per arribar al punt de partida de la ruta, heu de prendre el camí que uneix les Planes d’Hostoles amb Cogolls. Aquest camí es troba sortint de les Planes direcció Olot, a mà dreta. És de molt fàcil accés i, per tant sol haver força gent. Val la pena seguir el torrent del riu cap amunt per trobar llocs més poc freqüentats.

Gorgues de Salenys (Baix Empordà):

El lloc ideal per als amants de l’aventura. Situades en ple massís de les Gavarres, els gorgs de Salenys gaudeixen d’un valor afegit: una via ferrada que permet practicar el pas per ponts tibetans en un entorn privilegiat. Un paisatge natural sublim situat a pocs minuts de la platja. Ideal per a famílies

El salt del Grill (Ripollès):

És uns dels salts d’aigua més emblemàtics del Ripollès, per arribar podem sortir des de Queralbs. És una ruta relativament senzilla de fer, encara que amb trams una mica costeruts, i molt ben senyalitzada, amb un desnivell acumulat d’uns 200 metres que ens permetrà remuntar les Gorges del riu Freser per trobar el Torrent del Grill, lloc os es troba el salt de aigua. L’excursió és ideal per fer al matí oa la tarda i l’arribada impressiona, ja que s’arriba molt a prop de la base del salt.

Si tenim més fam de muntanya, i sense allargar massa que anem amb família, podem allargar el camí cap al refugi del Coma de Vaca i trobarem nombroses boques de les mines que van ser explotades per extreure urani fins a principis del segle passat i que són testimoni del passat miner de la vall.

Les millors escapades a Girona

Ja ho sabeu! Si desitgeu refrescar-vos fugint de les aglomeracions que provoca la calor a les zones de costa, doneu una passejada per aquestes piscines naturals de Girona o gorgs de Girona que us hem recomanat i prendre-un bon «bany rural», estem segurs que l’experiència us encantarà !

 

Salir de la versión móvil