Icono del sitio My Cool Family

La ciutat al Mar – Peníscola

Seguim el nostre viatge, direcció València, amb parada obligatòria a La ciutat al mar – Peníscola. Ho hem sentit anomenar tantes vegades, aquesta ciutat templera que tant captiva a la gent que desitgem veure-ho pels nostres propis ulls.

La ciutat al Mar – Peníscola

La ciutat de Peníscola, situada al nord de la Comunitat Valenciana, es troba en una part privilegiada del Mediterrani espanyol. El municipi de Peníscola cobreix 79 km², 17 dels quals discorren paral·lels a la costa, una àrea que està bastant distribuïda entre zones boscoses i càlids camps mediterranis de taronges, olives i ametlles.

L’antiga ciutat

Coronada per un castell-fortalesa del segle XIV i residència del papa Benet XIII, es troba al cim d’un impressionant penyal que s’eleva 64 metres sobre el mar blava. Un istme sorrenc l’uneix amb el continent, que en el passat va ser escombrat per ones enmig de tempestes, convertint la ciutat en una illa efímera.

En contrast amb els barris antics es troben els carrers modernes i les àmplies avingudes de la zona turística. Aigües càlides a l’estiu i tardor es comparteixen entre les extenses platges de sorra fina que es troben al nord de la fortalesa, i les belles cales flanquejades per penya-segats es troben al sud.

Peníscola ofereix a tota la família una àmplia gamma d’activitats orientades tant al desenvolupament físic com al desenvolupament del coneixement ambiental.

El castell

El castell on va viure Benet des de 1417 fins a la seva mort en 1423 va ser restaurat, millorat i es van agregar nous murs el 1960 quan la pel·lícula d’Anthony Mann, El Cid, va ser parcialment filmada allà. El poble i el castell de Peníscola van exercir el paper de valencià. El castell ara és una atracció turística popular i les platges i els voltants són un popular complex de vacances familiar.

Festival de Cinema

Peníscola organitza un festival anual de comèdia que atrau actors i cineastes espanyols i estrangers, i presenta projeccions en llocs històrics. Que el festival celebri la comèdia és una cosa natural; La ciutat va ser l’escenari de l’obra mestra còmica de Luis García Berlanga, Calabuch.

 

[AMAZONPRODUCTS asin=»B011A90JUA»,»8496623106″]

Salir de la versión móvil