Icono del sitio My Cool Family

Fertty, la clínica de fertilitat a Barcelona per a la dona d’avui

Crec que la pregunta «em podré quedar embarassada?» És una cosa que moltes dones es pregunten, especialment a mesura que et vas fent gran. És possible que vagis a complir 30 anys i t’acostis a l’hora en què t’agradaria formar una família. Et faràs també algunes preguntes que et poden donar una mica de por com: Podré concebre de forma natural? ¿Experimentaré problemes de fertilitat? Podrem tenir fills?

D’altra banda també pot ser que quedar-te embarassada sigui bastant difícil. De fet, només hi ha d’un 15 a 20 per cent de possibilitats de concebre cada mes, fins i tot quan ho intentes activament. Això vol dir que per a moltes parelles, veure a un especialista en fertilitat és una part essencial del procés de creació del nadó per a la maternitat d’avui.

Quan he de començar?

Els metges sovint suggereixen buscar una avaluació de fertilitat completa després de 12 mesos d’intentar concebre sense èxit quan la parella femenina és menor de 35 anys, després de 6 mesos quan és major de 35 anys i després de 3 mesos si és major de 40 anys. Més enllà de l’edat, és important conèixer diverses afeccions mèdiques que indiquen que has de consultar a un especialista en fertilitat. Si creus que algun d’aquests aspectes et pot afectar, és probable que sigui hora de demanar una cita amb un especialista en fertilitat.

D’altra banda, si la teva parella és femenina, decideixes començar una família de manera solitària, vols una preservació de la fertilitat per al futur o desitges posposar la maternitat per quan hagis arribat els teus objectius personals, també és el millor moment per demanar cita amb un especialista en fertilitat.

Ser mare soltera

La dona que pren la decisió de ser mare soltera per elecció va a enfrontar-se a un projecte de vida molt bonic, però alhora ple de preocupacions i dubtes. La maternitat pot comportar canvis tant des del punt de vista emocional com econòmic, de conciliació amb la vida laboral, etc.

La majoria de dones que solen acudir amb el desig de ser mares en solitari no té cap problema de fertilitat, de manera que, després de realitzar una valoració clínica i analítica, se’t aconsellarà el tractament adequat a les característiques de cada cas.

La maternitat en parelles lesbianes

Cada vegada més parelles de lesbianes i que estan tenint nadons gràcies a un tractament de fertilitat súper fresc conegut com «maternitat compartida». Què té de bo? Les dues dones, o persones amb cos femení, estan involucrades en el procés, a mesura que es fan servir els òvuls d’un i l’altre porta al nen. Ho sé, la ciència és increïble.

Els tractaments més habituals són la inseminació artificial i la fecundació in vitro.

La Fecundació In Vitro amb mètode ROPA és idònia per al cas que una parella de dones decideixin compartir la maternitat i la dona que va quedar gestant tingui problemes que contraindiquen l’estimulació ovàrica o presenti una mala qualitat dels òvuls. En aquest cas, una aportarà l’òvul i a l’altra se li transferirà un embrió en el seu úter, fruit de la Fecundació In Vitro de l’oòcit de la parella femenina amb semen donat. Aquesta tècnica és coneguda com Receptora d’Oòcits de la Parella (ROPA)

Hi ha alguna alternativa més respectuosa amb el cos de la dona?

Per descomptat! Hi ha el tractament FIV suau (fecundació in vitro suau) que neix com una alternativa més respectuosa amb el cos de la dona als tractaments de FIV convencionals. S’adapta a aquelles pacients que desitgen utilitzar dosis més baixes d’hormones durant el tractament sense perdre les màximes probabilitats d’embaràs.

La FIV suau és un tractament menys agressiu, degut principalment a l’administració de dosis més baixes de medicació. Això disminueix els efectes secundaris, afavoreix la tolerància al tractament i redueix el risc d’hiperestimulació ovàrica.

Aquesta opció també redueix el cost econòmic del tractament, permet un menor nombre d’injeccions, menor temps d’estimulació i, en general, major comoditat per a la futura mare.

Descàrrec de responsabilitat: Aquesta publicació no està escrita per ser un consell mèdic. Has consultar sempre amb un professional.

Font: Fertty

Salir de la versión móvil