Icono del sitio My Cool Family

Dóna-li un toc molt especial al teu menú nadalenc amb un Tronc Nadalenc

Fa res i menys encara estàvem prenent el sol relaxadament a la platja, gaudint d’unes agradables vacances, quan de sobte ens vèiem celebrant Halloween. I tot just ens va donar temps a guardar la disfressa més terrorífic del nostre repertori quan ens vam adonar de la que el Nadal estava ja tocant a les nostres portes.

Un altre any més, ens veiem ja pensant el mateix de sempre: què hem de regalar? Què ens posarem? ¿I quin serà el menú nadalenc aquest any per a les reunions amb família i amics? El plat principal solem preparar nosaltres mateixos, però també podem provar a preparar els nostres propis dolços nadalencs per donar-los el nostre toc més personal. A més, ja sabem que lo casolà sol tenir un plus de sabor inigualable.

El Tronc Nadalenc, un dolç deliciós amb el qual sorprendràs a tots

Polvorons, mantecados, massapans i torrons són alguns dels dolços de Nadal que no poden faltar a la nostra taula. Però hi ha una altra opció que, tot i que no venia formant part de la nostra tradició gastronòmica, cada vegada s’imposa amb més força al nostre país. Es tracta del Tronc de Nadal o pap de Nöel, un dolç típic dels països de parla francesa que ha conquistat ja a gran quantitat de paladars a Espanya.

És per això que cada vegada és més fàcil trobar accessoris per presentar aquest dolç, tant per elaborar-com per transportar-i fins i tot regalar-lo. Vols preparar un i donar-lo a algú molt especial? Llavors et diré que jo he utilitzat aquestes caixes des de fa temps per als meus dolços nadalencs i la veritat és que m’encanten.

Com podem guarnir un Tronc de Nadal? Amb una caixa perfecta!

Existeixen bases i caixes molt econòmiques per al Tronc de Nadal, que poden ajudar-nos tant a introduir el nostre tronc casolà com per regalar un. Però hem de tenir en compte la mida de l’envàs i del dolç, ja que algunes persones els afegeixen algunes branques laterals al tronc i després resulta impossible ficar-lo en una caixa d’aquestes.

Una bona opció com a base per a presentar el nostre Tronc és una que vaig trobar fa poc. Té forma rectangular, i és de color or brillant per sobre. El seu revers és en blanc mat, i té unes mesures de 34,5 x 13 centímetres. Un tronc nadalenc normal pot mesurar una mica menys que això, pel que em va semblar un accessori molt apropiat.

També podem fer una caixa a mida per a la base del Tronc. En aquest cas l’ideal seria que la il·lustréssim amb motius nadalencs en tons blancs, vermells i blaus, i podríem donar-li unes mesures semblants a l’anterior: 35x14x12’5 estaria força bé.

La caixa per al Tronc de Nadal i la seva base poden sortir-nos molt barates, per un preu de menys de dos euros. En principi serien d’un sol ús, però si anem a fer diversos Troncs de Nadal l’any que ve, podrem adquirir diverses sense que això ens suposi un desemborsament massa gran. Pots buscar el model que més t’agradi ja que al mercat hi ha pràcticament de tot per vestir la taula.

Salir de la versión móvil