Icono del sitio My Cool Family

El conte de la criada i la pèrdua de drets humans

La novel·la «The Handmaid ‘s Tale» o El Conte de la Criada deixa ben clar que els nostres cossos no són nostres i en conseqüència hi ha una pèrdua de drets humans

El conte de la criada crea una societat distòpica

El personatge principal, Offred, es converteix per força en una criada. En el context d’aquesta novel·la de el conte de la criada, una criada és bàsicament una esclava sexual per a parelles casades que no poden concebre.

Aquestes dones no són les úniques que no tenen el control complet sobre els seus cossos, totes les dones perden els seus drets humans. Per exemple, les dones tenen controls exhaustius per veure si els seus cossos estan prou sans com per concebre.

Si passen el control, són enviades a una escola que els ensenya valors esbiaixats cristians i també el protocol per ser una criada adequada.

Atwood crea una societat distòpica o fictícia; específicament dirigida a les dones per emfatitzar temes com la vergonya de les víctimes de violació, la violació en general, la infidelitat, el silenciament de dones, etc.

Perdre el control del teu cos i la pèrdua de drets humans

En aquesta societat distòpica mostra clarament que les dones no tenen control sobre els seus cossos.

Centrant-se en les circumstàncies de Offred, el poder comença amb el Comandant i després amb la seva dona, Selena Joy. Ells controlen tota l’activitat a la propietat. En una escala molt més àmplia, el ‘govern’ els controla a tots.

Offred és un producte d’aquest control governamental

Ella tenia una vida, independència, un marit i un fill fins que el grup anomenat els «Fills de Jacob» es va fer càrrec del govern en eliminar la Constitució dels EE. UU. I els drets de les dones. Després s’estableix un nou «govern» i utilitza l’Antic Testament com a guia per dirigir el nou país. L’objectiu d’Offred en aquesta nova societat és ser una esclava sexual.

Ella és necessària per tenir sexe imparcial; assignada a alts funcionaris masculins les esposes «no es poden reproduir». El cos de Offred ja no és seu i el nou govern l’utilitza com una forma de reproduir-se i parir als millors nens.

Aquesta novel·la de el conte de la criada comparteix conceptes similars a Gattaca, quant a, genètica. Aquelles dones que són més saludables només es seleccionen per al treball de reproducció, que és essencialment un «bon» treball per a una dona en aquesta societat. Les altres dones els òrgans reproductors no són prou bones es queden per fer treballs forçats o altres treballs domèstics.

Les dones són seleccionades per a la reproducció sexual

Tot i això, cada dona en aquesta història hi ha patit una la pèrdua de drets humans sense importar el seu rang. Per exemple, Selena Joy, és l’esposa d’un comandant i, per tant, té més llibertat que altres dones, però, el seu cos no li pertany. En aquesta societat, els òrgans reproductors masculins mai són els que fallen, sempre és la dona.

No obstant això, en el cas de Selena i el seu marit, és al revés. Selena ha de cedir voluntàriament la intimitat entre ella i el seu marit a una altra dona perquè el Comandant pensa que hi ha una cosa dolenta amb ella, quan en realitat és estèril.

Els homes mai fallen

Segons aquesta història, li devem a l’estat els drets humans bàsics en temps de crisi. Atwood fa un punt per mostrar que les dones estan més afectades en temps de crisi que d’homes. Els personatges femenins es converteixen en portadores de nens i treballadores en benefici de Galaad. Mentre que els homes ocupen llocs de poder com els funcionaris del govern; la seguretat; etc. Hi ha algunes dones en aquesta història que ocupen llocs d’autoritat; no obstant això; el seu poder també és limitat.

Hi ha assumptes seriosos de raça i religiosos en aquesta història. S’expulsen de la «Pàtria Nacional» a tots els grups minoritaris; i també sacerdots i monges són penjats per no convertir-se o renunciar a les seves creences religioses. A les minyones se’ls ensenya que ser dona és un pecat. Es condemna a l’ostracisme qualsevol víctima de violació. Si no ets submís als homes; ets un pecador. En definitiva una la pèrdua de drets humans.

Si les serventes que no es poden quedar embarassades, moren.

La novel·la del conte de la criada fa us d’una situació extrema per mostrar els efectes dels homes famolencs de poder. També mostra que les persones abusen de la religió per manipular persones de mentalitat feble. finalment; utilitza aquesta novel·la de el conte de la criada per revelar els escassos drets que tenen les dones en una societat dominada per homes. Atwood ha reunit tots aquests temes per demostrar que; en realitat; tot i que tenim lleis vigents per protegir les dones; en algun moment això no serà suficient.

Essencialment les persones han patit una pèrdua de drets humans en una societat que només eleva als homes.

Veus alguna similitud amb la nostra societat actual?

[AMAZONPRODUCTS asin=»8498388015″]

Et pot interessar:Demanen una mare lactant que es tapi i fa això

Salir de la versión móvil