Icono del sitio My Cool Family

Com comptar les contraccions de l’embaràs

Les contraccions del part són l’estirament i la relaxació diaris del múscul uterí; el múscul més gran del cos de la dona. Una cosa desencadena la glàndula pituïtària per alliberar una hormona anomenada oxitocina que estimula l’enduriment uterí. És difícil predir quan començaran les veritables contraccions del part; per això t’ensenyem com comptar les contraccions de l’embaràs.

Com sé que tinc contraccions?

Les contraccions sovint es descriuen com una sensació de rampes que comença a l’esquena i es mou cap endavant en forma d’ona. Altres diuen que la contracció se sent com una pressió a l’esquena. Durant una contracció, l’abdomen es torna dur al tacte.

En el procés de part; el treball de part es realitza a través d’una sèrie de contraccions. Aquestes contraccions fan que la part superior de l’úter (fons) s’estrenyi i s’espesseixi mentre que el coll uterí i la porció inferior de l’úter s’estiren i es relaxen; ajudant el nadó a passar de l’interior de l’úter al canal de part per al part.

Com se sincronitzen les contraccions i com comptar les contraccions de l’embaràs

Les contraccions són intermitents; amb un període de descans valuós per a tu; per al teu nadó i úter després de cada un. En sincronitzar les contraccions; comença a comptar des del començament d’una contracció fins al començament de la següent.

La forma més fàcil de sincronitzar les contraccions és anotar en un paper el moment en què comença cada contracció i la seva durada; o comptar els segons que dura la contracció real; com es mostra en el següent exemple. Escriure el temps i la durada de la contracció és extremadament útil per descriure el teu patró de contracció per al teu metge; llevadora o personal de part de l’hospital. Hi ha també aplicacions del mòbil per comptar les contraccions de l’embaràs.

DURADA I COM COMPTAR LES CONTRACCIONS

Com són les contraccions

Moltes mares descriuen les contraccions primerenques que es produeixen com una forma similar als còlics menstruals; o com mals de gasos greus; que poden confondre amb els símptomes de la grip o trastorns intestinals. Imagina les teves contraccions com una onada. Cada contracció creixerà gradualment d’intensitat fins que la contracció arribi al seu punt màxim; després s’esvairà lentament i desapareixerà. A mesura que el teu cos realitza el treball de part, és probable que el temps entre les contraccions sigui més curt.

A mesura que augmenta la força de cada contracció, els pics arribaran més aviat i duraran més. Hi ha d’haver certa regularitat o patró quan està programat. Les contraccions persistents que no tenen ritme, però tenen una separació de cinc a set minuts o menys, els has d’informar al teu metge o llevadora.

Intenta visualitzar contraccions com a positives.

Pensa en cada contracció com una cosa positiva: t’estàs acostant molt més al naixement del teu nadó. Visualitza el que estan aconseguint les contraccions, l’aprimament i l’obertura del coll uterí i l’empenta del nadó cap avall. Tracta de treballar amb el teu cos en lloc de contra el teu cos, mantenin-te el més relaxada possible durant les contraccions.

Durada de les contraccions

Una maniobra típica per a una mare primerenca és de vuit a catorze hores, i generalment és més curta per segon o posterior al naixement. Per a moltes dones, bressolar-se en una pilota o balancejar durant una contracció les ajuda amb aquesta relaxació. També et pot ajudar una dutxa d’aigua calenta.

Et pot interessar: Demanen una mare lactant que es tapi i fa això

Salir de la versión móvil