Icono del sitio My Cool Family

Quan i com planejar el segon embaràs

Desglossarem una mica per tu quan i com planejar el segon embaràs. És probable que t’hagin preguntat ja sobre tenir un segon nadó des del moment en què va sortir el primer nadó. I probablement els hauràs dit als altres que primer vols gaudir del teu fill actual; ara estàs començant a sentir que pots estar a punt per expandir novament a la teva família.

La decisió de tenir el teu primer fill és important i emocionant, però tenir el teu segon fill i planejar el segon embaràs pot ser una decisió encara més important que has de prendre i meditar.

Moltes persones estaran d’acord que portar a la vida un primer nadó és difícil, però el que és encara més difícil és sumar un segon fill a la teva família. Llavors, com saps si estàs a punt per al segon? I si estàs preparat, com planifiques el teu segon nadó?

El que diu la ciència

Molts estudis mostren que les dones que tenen un segon nadó amb menys de 18 mesos després de tenir el seu primer nadó, experimentaran un major risc de tenir un nadó amb baix pes o prematur.

Aquells que van tenir una cesària tenen un major risc de desenvolupar problemes com la placenta prèvia. Molts metges creuen que una dona necessita almenys 18-24 mesos per recuperar-se d’un embaràs abans de començar amb un altre embaràs. Però; la investigació també mostra que les mares que esperen cinc anys o més per al seu segon fill experimentaran riscos i condicions similars quan intentin obtenir el segon nadó.

Llavors quant he d’esperar?

Mentre que la ciència diu que esperis 18 mesos, moltes mares intenten tenir un segon fill molt abans dels 18 mesos i segueixen per tenir embarassos saludables i nadons saludables.

Com decidir si estàs llesta per a un segon nadó i planejar el segon embaràs

El més important que has de fer és escoltar-te a si mateixa; si et sents llista, és probable que estigui a punt. Però hi ha moltes coses a considerar abans de renunciar al control de la natalitat. Seu amb el seu cònjuge o parella per mirar els teus finances. Com canviaran una vegada que hi hagi un segon nen a la foto? Podràs pagar dos nens en una guarderia, si cal? També vols veure coses com la teva casa i el teu cotxe, tens espai per a dos nens, així com el teu estil de vida actual?

Dos de tot!

Tenir un segon fill significa necessitar dos tot, el que pot incloure des de dos bitllets d’avió més per als viatgers, una altra cadireta per al cotxe i un altre nen perquè ho vegi la família.

Una altra cosa important a tenir en compte és la teva pròpia edat i salut. Desafortunadament; les dones necessiten enfocar-se en la seva edat quan es tracta d’expandir la seva família. Si tens trenta i tants anys i esperes tenir una família nombrosa, probablement no et convé esperar molt més.

Cap embaràs és igual

Moltes dones diuen que quedar-se embarassada la segona vegada va ser molt més difícil que la primera, així que si vols tres, quatre o més fills, és possible que el temps no estigui del teu costat.

Si ets més jove i tens el luxe de no preocupar-te per l’edat encara, considera teva situació actual de salut i estil de vida. Pots tenir cura d’un nadó i un altre nen? Estan el cos i la ment preparats per passar per l’embaràs de nou? Considera totes aquestes coses abans de prendre la teva decisió final.

Com començar els intents per al segon embaràs

El primer que has de fer una vegada que hagis pres la decisió d’intentar obtenir el segon nadó és consultar al teu metge. Si bé pots haver determinat que la teva ment està a punt; poden ajudar-te a determinar què tan preparat està el teu cos per assumir un altre embaràs. Pots parlar sobre com abandonar el teu control de la natalitat i tornar a un tractament prenatal per reactivar la teva salut per al teu segon embaràs.

Consulta amb el teu metge

Una vegada que tu i el teu metge decidiu que és un bon moment per començar a intentar-ho, prepara’t per a qualsevol cosa. No hi ha dos embarassos iguals, ni tan sols per a la mateixa dona, així que no esperis que les coses surtin tan bé o tan problemàtiques com ho van ser la primera vegada.

Algunes dones que van quedar embarassades immediatament amb la primera vegada, poden trobar que aquesta vegada no és tan fàcil. Aprèn a fer servir els tests d’ovulació i parla amb el teu metge sobre el seu cicle i què tan regulars són els teus períodes. També prepara’t per a un tipus d’embaràs completament diferent. No vas tenir nàusees matinals amb el primer nadó? No esperis el mateix aquest cop! Si bé pots tenir sort i escapar-te de nou, és millor estar preparat per a qualsevol cosa que se’t presenti.

Com preparar al primer nadó

No importa la seva edat, és probable que el teu primer fill experimenti algun tipus de resposta emocional a la notícia de tenir un germà. Si decideixes provar per un segon nadó quan el teu primer fill encara és molt petit, pot ser difícil fer entendre el problema, així que tracta de facilitar-los la idea.

Fes que participi

Involucra’ls en el teu embaràs fent que s’uneixin amb la teva panxa i considera comprar-los una nina per acostumar-se a la idea de tenir un altre nadó a prop. Si el teu fill és més gran i pot entendre el concepte de tenir un germà o germana, assegura’t de fer-los a la idea abans que neixi el nadó. Treballa amb ells perquè comprenguin com canviarà la seva vida (per a millor!) I perquè se sentin entusiasmats de tenir un company de jocs permanent per la resta de les seves vides.

¡Tenir un segon nadó és un moment emocionant, però hi ha moltes coses de considerar abans de prendre la decisió final! Quan vulguis començar a intentar-ho, prepara’t perquè la teva vida canviï de la millor manera un cop més.

Ja tens més clar quan i com planejar el segon embaràs?

Salir de la versión móvil