Icono del sitio My Cool Family

Com gestionar una rebequeria

Estàs parat al passadís de les pastes al supermercat. En el terra; estirat als teus peus tens el teu fill, que acaba de ser informat (per tu) que no podrà menjar-se un croissant ara mateix. La teva cara ha canviat a un to entre vermell i morat. Els seus punys colpegen el terra amb ràbia; mentre emet xiscles que es poden escoltar en els confins del supermercat. Els altres compradors estan mirant bocabadats aquest espectacle mentre desitges desesperadament obrir un forat al terra i que t’empassi. Avui et donarem consells per gestionar una rebequeria.

Com gestionar una rebequeria

Molts pares han passat per un escenari com aquest; tot i que la rebequeria podria haver anat d’una manera lleugerament diferent; plorar, colpejar, llançar objectes, trepitjar, i contenir la respiració són totes les tècniques de rebequeries populars.

Les rebequeries són molt comuns en els nens, especialment entre els 1 i 4 anys d’edat, la primera part de la qual de vegades es denomina com «terribles», quan els nens encara estan aprenent a comunicar-se de manera efectiva. Més de la meitat dels nens petits tindran una o més rebequeries a la setmana, ja que expressen les seves frustracions i protesten per la seva falta de control.

Aquesta rebequeria és normal?

Tot i que són una part normal del repertori infantil, les rebequeries poden ser angoixants per als pares. Quan sorgeixen amb poca freqüència, les enrabiades no són un gran problema i és millor ignorar-les. És quan es tornen regulars o intenses que els pares necessiten mirar el que ho està causant i trobar formes de gestionar una rebequeria.

Generadors de rebequeries

Alguns nens són més propensos a les rebequeries; especialment els nens que són intensos, hiperactius o malhumorats, o els nens que no s’adapten bé als nous entorns. Per a la majoria dels nens petits, les enrabiades o rebequeries són simplement una manera de sortir de la seva frustració i provar els teus límits (¿la mare em comprarà aquesta joguina si crido molt fort?).

Sempre serà per les coses més petites, des de demanar-los que es banyin mentre estan veient Pocoyo, fins a sol·licitar que comparteixin el seu peluix favorit amb el seu germà petit, poden fer que els nens petits explotin. Qualsevol situació que impliqui un canvi pot engendrar una rebequeria. Si li sumes fatiga o fam a l’equació, el seu llindar de tolerància es torna encara més baix, són encara més propensos a generar una rebequeria.

Com aturar els crits

La forma més fàcil d’aturar una rebequeria és donar-li al nen el que vol. Òbviament, aquesta estratègia no et farà cap bé a llarg termini, perquè el teu fill constantment entrarà en mode rebequeria sempre que vulgui alguna cosa. (Eh iaios?)

El primer pas per gestionar una rebequeria és mantenir sota control el seu temperament. No has d’arribar a cap lloc si el teu fill o tots dos us crideu l’un a l’altre. Donar-li natges al teu fill tampoc és una bona opció, i només empitjorarà la rebequeria. Respira fons, controla les teves emocions i després disciplina al teu fill amb calma, però amb fermesa i fent-li saber que les enrabiades no són un comportament acceptable.

I si no funciona?

Si el teu fill encara no s’ha calmat i saps amb fermesa que la rebequeria és només una estratagema per cridar la teva atenció, no cedeixis. Fins i tot si has de caminar pel supermercat arrossegant al teu nen cridant, simplement ignora l’enrabiada. És més fàcil dir que de fer, però procura adherir-te a les seves armes i eventualment la durada serà una lliçó i el nen sabrà que el que fas va de debò i el seu gest no funcionarà. Una vegada que el teu fill s’adoni que la rebequeria no li està portant enlloc, deixarà de cridar.

Si el teu fill està molest fins al punt d’estar inconsolable o fora de control, abraça’l per calmar-lo. Digues amablement que l’estimes però que no li vas a donar el que vol. Si això no funciona, treu-lo del lloc on ets i porta’l a un lloc apartat per un minut o dos per donar-li temps a calmar-se. La pauta general de durada del temps d’espera és d’un minut per any de l’edat del nen.

Tàctiques de prevenció de rebequeries

En lloc d’haver de detenir una enrabiada després que comenci; evita-ho seguint aquests consells:

Distracció

L’atenció d’un nen petit és fugaç i fàcil de desviar. Quan la cara del teu fill comenci a arrugar-se i envermellir de manera reveladora; obre un llibre o dóna-li l’opció de sortir a caminar al Parc abans que es converteixi en una rebequeria en tota regla. A vegades; l’humor és la millor manera de distreure al teu petit. Fes una cara divertida; fes-li una broma o comença una baralla de coixins per allunyar la ment del teu fill del que li molesta.
Ensenya-li al teu fill altres formes d’enfrontar la frustració. Als nens que tenen l’edat suficient per parlar se’ls pot recordar a usar les seves paraules en lloc de cridar.

Elogia al teu fill per fer-ho bé

Quan ja et mantens fred; en una situació que normalment provocaria una rebequeria; digues-li que ha fet una bona feina controlant el seu temperament.

Si les rebequeries són cada vegada més freqüents;  i no s’han acabat abans dels 4 anys; o si el teu fill corre perill de fer-se mal a si mateix o als altres; és hora de trucar al centre atenció mèdica del teu fill. Amb el temps pots aprendre a gestionar una rebequeria.

Fixa’t en aquest pare, quina lliçó de valors !!

https://www.youtube.com/watch?v=6AKy0H11wBQ

 

Salir de la versión móvil