Icono del sitio My Cool Family

Com evitar les picades de mosquit

M’encanta l’estiu. Els dies són llargs, les nits són màgiques (encara que no fas res), i el més important, el clima és càlid. Però hi ha una cosa que odio sobre l’estiu … Les picades de mosquit !!

Em mengen viu, i sovint estic cobert de picades de mosquit la major part de l’estiu. Mai he entès per què aquests petits cabrons semblen estar més atrets per mi que a qualsevol altra persona de casa meva, o al parc, o on sigui que em mosseguin en aquest moment.

A mi també em cabregen les picades de mosquit!

Si ets com jo, i estàs assentint mentre intentes no gratar-te, finalment hi ha respostes sobre per què algunes persones són més susceptibles a rebre les picades de mosquits; que d’altres.

És clar, la gent pot dir-te que ets una cosa rara, però si vols obtenir el mínim de picades de mosquit possible aquest estiu, t’expliquem:

Com evitar les picades de mosquit:

Cobreix-te

El primer que faig és cobrir-me tota la pell que puc. La lògica és bastant òbvia: els mosquits no poden traspassar la majoria de les teles, de manera que la pell coberta és una pell protegida.

Pantalons, sabates i una camisa de màniga llarga poden no ser el vestit ideal per a l’estiu, però en l’actualitat hi ha tot tipus de teles lleugeres i transpirables al mercat que fan que la cobertura sigui més tolerable.

Utilitza Repelent

Quan surto al camp, sempre faig servir un producte o aerosol a base de DEET.

El motiu és perquè les concentracions més altes; en realitat no repel·leixen els mosquits de la manera més efectiva, només duren més, però l’efecte tendeix a anivellar-se entorn del 30 per cent. Tot i que els efectes negatius del DEET sobre la salut són extranys, s’han produït amb més freqüència en l’ús d’aerosols de DEET de molt alt nivell.

Els repel·lents més suaus a base de plantes, que contenen ingredients actius com picaridin i eucaliptus, poden funcionar per a algunes persones, i la Societat de consum recomana que primer els provis. Tingues en compte que el DEET és el producte químic més efectiu que tenim en aquest moment per protegir-nos dels mosquits.

Allunya’t d’altres persones

Un dels senyals més importants que fan servir els mosquits per detectar persones (i, per al cas, tots els animals) és el diòxid de carboni, que emetem tots quan respirem. I el gas és especialment important per a aquests insectes quan s’acosten als possibles amfitrions des de la distància.

A mesura que els mosquits volen contra el vent i s’acosten a la barbacoa del teu pati, el diòxid de carboni de tots els convidats bufa a favor de vent, i cap a ells, aquesta és la seva senyal de llarg abast, sens dubte la més important.

Des de molt lluny, és molt més fàcil per a ells detectar i seguir un gran núvol de gas d’un grup de persones, de manera que, en general, seràs menys visible per als mosquits si actues anti-socialment, en lloc de posar-te en un grup.

Utilitza colors clars

Quan els mosquits s’apropen una mica, comencen a utilitzar un sentit diferent per detectar les persones: usen la seva visió.

Els mosquits volen baix, a uns centímetres de terra, perquè a aquest nivell és més fàcil per a ells veure una silueta sobre un fons. I per a la detecció de rang mitjà, el color es torna molt important: els colors foscos són molt més fàcils de veure que els més clars.

Es recomana no fer servir negre o blau fosc, els colors clars i blancs són més difícils de detectar per als mosquits.

Mou-te el menys possible

Hi ha una sèrie de raons per les quals el moviment i l’activitat et faran més evident per als mosquits.

Un es relaciona amb el metabolisme general. Quan els mosquits s’apropen encara més, prou a prop com per aterrar, senten principalment la calor corporal, perquè indica on és la sang més propera a la superfície, de manera que saben on alimentar-se. Tenir més moviment i activitat; generalment augmenta la temperatura de la pell, fent que el teu (i els teus àrees riques en sang) destaquin més fàcilment.

Una altra raó es remunta al diòxid de carboni. L’alliberem a través del nas i la boca com a part de la respiració; però també alliberem molt a través de la nostra pell. Les dues emissions varien en part en funció del moviment i l’activitat: en sortir a córrer; per exemple, emetràs molt més diòxid de carboni a mesura que els teus músculs treballin més i el teu cor bombi més ràpid, convertint-te en un objectiu més fàcil per als mosquits. Llavors; una forma de minimitzar aquest factor és moure’t el menys possible i mantenir baixos els nivells d’activitat quan s’està en una àrea amb molts mosquits.

A més del diòxid de carboni; hi ha un nombre d’altres químics; incloent octenol; àcid làctic; acetona i estradiol; que són emesos naturalment pels nostres cossos i a més atreuen als mosquits quan es barregen amb diòxid de carboni. Aquests també es produeixen en nivells més alts quan ens movem més.

La raó final es relaciona amb el sentit de visió dels mosquits. A més dels colors foscos; depenen en gran mesura del moviment; especialment prop del nivell del sòl; de manera que caminar et farà més visible d’estar quiet.

No beguis alcohol

Diversos experiments han demostrat que el consum d’alcohol també fa que les persones siguin més atractives per als mosquits. En un estudi realitzat; això va ser així quan els participants van beure només una cervesa. Les raons encara no estan del tot clares; però podria estar relacionat amb la forma en que l’alcohol augmenta el flux de sang a la pell.

Qualsevol que sigui la causa arrel; el missatge és simple: més alcohol significa més mosquits. Lamentablement; això significa reduir el seu consum durant les festes d’estiu si desitges minimitzar la teva exposició.

No estar embarassada

Els mosquits discriminen. Gràcies a estudis s’han adonat que els mosquits piquen a les dones embarassades amb una freqüència superior que les dones no embarassades.

La raó és força senzilla: les dones embarassades; en general; exhalen més diòxid de carboni i tenen temperatures corporals més càlides que les dones no embarassades; simplement a causa del enorme treball metabòlic involucrat en el creixement d’un altre ésser humà. Un dels estudis estimar que exhalen aproximadament un 21% més d’aire i que la temperatura de la pell és aproximadament una mica més càlida.

No et fiïs de la citronela

En definitiva; el DEET és el millor químic que tenim per repel·lir mosquits; i les plantes o espelmes que contenen oli de citronella; són molt menys efectives.

Tot i que els experiments han trobat que l’oli de citronella aïllat; és un repel·lent de mosquits; esperar que una planta de citronela per si sola repel·leixi als insectes; pot ser que no funcioni; ja que les fulles han aixafar per alliberar completament l’oli. Les espelmes de citronella poden ser inconsistents; perquè l’oli simplement sol anar en la direcció en què bufa el vent.

Instal·lar veles o torxes tiki fora podria ajudar a repel·lir els mosquits una mica; però en àrees amb molt mosquit; no és un substitut per posar repel·lents directament sobre la roba i la pell.

Guanyar la loteria genètica

Desafortunadament; una gran part de la raó per la qual algunes persones contrauen més picades de mosquit que altres es redueix a la genètica.

Una raó és que les persones varien molt en les seves taxes metabòliques; i com més gran és la taxa metabòlica; més diòxid de carboni està alliberant. Les persones també varien naturalment en la quantitat d’atraients secundaris que alliberen.

També hi ha alguna evidència que el tipus de sang pot ser una variable important: un estudi va trobar que les persones amb sang de tipus O són gairebé dues vegades més atractives per als mosquits que les persones amb Tipus A; encara que els seus resultats han estat controvertits.

A més; algunes persones són més sensibles a les picades de mosquit.

Pots tenir a un grup de persones rebent la mateixa quantitat de picades de mosquit; i alguns simplement sentiran que han estat atacats injustament. Els nens; en general; tendeixen a tenir nivells més alts d’inflamació i picor després de ser mossegats. La majoria dels adults tenen una reacció menys severa; però també hi ha alguns que tenen reaccions immunitàries hipersensibles a les picades de mosquits.

En última instància; no hi ha molt que pugui fer per alterar cap d’aquests factors. Es creu que depenen en gran mesura de la genètica; pel que una de les principals raons per les que podries obtenir més picades de mosquit que una persona propera està totalment fora del teu control.

Tu que tècniques tens per evitar les picades de mosquit?

Salir de la versión móvil