Icono del sitio My Cool Family

Com evitar l’avorriment quan et quedes a casa

Moltes persones somien amb quedar-se a casa i criar els seus propis fills. Sovint fins i tot idealitzem l’escenari des d’una edat molt primerenca. No obstant això, moltes vegades les nostres expectatives no es compleixen. No és per que no estimem als nostres fills incondicionalment, però hi ha tant per fer que de vegades durant la maternitat o paternitat, acabes quedant-te a casa, i has de atendre-ho tot, des d’estar a l’alçada de les tasques fins aguantar amb els mals de creixement del nadó i preocupar-te per si el teu fill compleix les fites oportunament. Per això avui et direm com evitar l’avorriment quan et quedes a casa.

Com evitar l’avorriment quan et quedes a casa

Tot i que els horaris i les rutines són importants, la repetitivitat i la manca d’espontaneïtat poden estar tornant-te boig. Llavors, què faig? Sigues espontani! Gira cap a l’esquerra del teu horari i mantingues el seny, a més de tenir un nadó feliç per interactuar amb el món. Desviar-te de la teva agenda sona esfereïdor per a tu? No canviïs completament el que estàs fent; pots mantenir la teva agenda i simplement triar una hora en què puguis afegir una nova activitat cada dia. Jo, per exemple, vaig triar les 11:00, després de la seva migdiada matutina, com un moment perfecte per a ser espontani amb el meu nadó i abans d’anar a dinar. Aquí hi ha algunes coses a fer per evitar l’avorriment quan et quedes a casa:

Vés a la biblioteca

Les biblioteques sovint tenen esdeveniments per a nens de totes les edats. I la millor part és que són gratis. Ja sigui que es tracti de l’hora del conte i cantar i ballar amb el teu nadó, o blocs de construcció, sempre hi ha una nova activitat a fer. Tu i el teu nadó comptareu els dits de les mans i els peus, «pujar en ascensor, baixar a ascensor», et pregunten on està «el polze», estiren bufandes, masteguen agitadors, gategen, dansen i es socialitzen amb altres nadons. Fins i tot pots decidir unir-te als nens petits i jugar amb tota mena de blocs des escuma fins plàstic, i trencaclosques gegants. I la bonificació? Papà fa exercici!

Fes una classe de música per a nadons

Uneix-te a grups específicament per a nadons de 0 a 1, que és una excel·lent manera de vincular-te amb el nadó, cantar, ballar, escoltar i identificar sons diaris, tocar instruments com tambors, vibradors i campanetes, i socialitzar-se amb altres nadons i els seus cuidadors. I creu-me, anar a la classe amb el grup d’edat correcte pot ser molt beneficiós; és possible que en una classe amb nadons d’edats diferents teu nadó sigui molt tímid, mentre que a la classe d’infants balbucegí i interactui amb altres nadons, mostrant-te el valor de socialitzar-se amb el grup d’edat adequat. Alguns centres fins i tot estan equipats amb un gimnàs, una àrea de joc encoixinada per a nadons perfecta per treballar en aquestes habilitats motores gruixudes. I el temps de la migdiada gairebé sempre segueix aquesta classe d’alta energia! Recomano unir-te a una classe de música amb el teu petit.

Visita un museu local

M’agrada completar el meu calendari amb els dies d’entrada gratuïta en els nostres museus locals, però també pots comprar una membresia que et donarà accés a múltiples museus i et estalviarà diners a llarg termini. Si estàs qüestionant portar a un nadó al museu infantil local, no ho dubtis! Vull dir, investiga una mica, però és probable que el teu nadó es diverteixi al museu tant com ho faria un nen més. I encara són molt menys mòbils, de manera que no perdràs tot el teu cabell perseguint al teu bebè.

Vés al zoològic

El zoològic és un altre llocs que pots visitar perquè el teu fill escolti i reconegui diferents sons, vegi criatures petites i animals grans, i realment explori el món una mica més. Al meu fill li encantava veure les girafes altes, mentre s’assabentava que l’olor era «pudent». I escoltar els gats salvatges realment va fer que els seus ulls s’obrissin amb interès. El mateix passa amb l’aquari. Vam portar al nostre nadó als 3 mesos d’edat al de Corunya, i ell estava fascinat amb els peixos nedant davant els seus ulls, especialment amb la brillantor del llom dels peixos en el més fosc, i podia seguir a les foques dins i fora de l’aigua. El teu fill mai és massa petit per explorar zoològics i aquaris, i ofereixen una gran oportunitat d’aprenentatge. L’hora de la migdiada també sol seguir a aquestes grans visites.

A l’aigua

Porta al teu nadó a la piscina, o millor encara, a les aigües termals! Si bé ens encanta nedar i xipollejar, i al principi vam dubtar a visitar les aigües termals, va ser una gran experiència. Ens assegurem que tinguessin una piscina a la temperatura adequada per al nadó, i que estigui permès als nens, vam anar en un dia parcialment assolellat, per la qual cosa no feia massa calor ni massa fred. Al nostre petit li va encantar la temperatura de l’aigua, va xipollejar, va prendre una migdiada i després va tornar a nedar. I mare i pare es van relaxar mentre encara sortien amb el nadó. Pensem que era una situació win-win per a la nostra família.

Surt fora!

I mentre encara puguis col·locar al petit en una motxilla, gaudeix d’una caminada seguida d’un pícnic, o potser vagis amb bicicleta i continuïs explorant la naturalesa amb el teu nadó.

Dóna’t un descans

¡Finalment, no t’oblidis de mostrar amor i cura personal! Està bé prendre un descans i arreglar-se els cabells o les ungles, potser rebre un massatge, anar a caminar sol o unir-te a una classe de kickboxing. És clar, la maternitat és una feina 24/7, però és el que en fas d’ell, així que preocupa’t menys per l’última vegada que vas rentar els teus llençols i més sobre canviar les activitats per mantenir el seny i tenir un nadó feliç.

I tu? que fas per evitar l’avorriment quan et quedes a casa?

 

Salir de la versión móvil