Icono del sitio My Cool Family

Com escollir correctament les arts marcials per a nens

Les arts marcials poden ser una activitat positiva i saludable per als teus fills, si participen en una disciplina que coincideixi amb els seus interessos i personalitat. Però amb una increïble varietat d’opcions d’arts marcials, pot ser difícil triar les arts marcials per a nens de manera correcta.

Cada disciplina requereix d’habilitats i tècniques lleugerament diferents per obtenir l’èxit. Depenent del nen, probablement preferirà una per sobre de les altres. Trobar la parella correcta comença per entendre cada disciplina i filosofia.

Com escollir correctament les arts marcials per a nens

Mugendo

Aquesta modalitat és força recent, i el significat de Mugendo arts marcials és «camí il·limitat». Aquesta disciplina gaudeix d’una llibertat de desenvolupament tècnic que va molt més enllà de les altres arts marcials més tracidionals. Tot i així, segueix un estricte conjunt de principis bàsics.

A qui va dirigit: Totes les arts marcials, i per tant també Mugendo, es centren tant en la part física com a la mental, i són d’allò més recomanables per als nens. Es treballen valors com el respecte, l’autoconfiança, l’esforç i la superació. A més, en les classes se solen s’incorporen lliçons anti-bullying, molt útils en els entorns escolars actuals.

Karate

Es va crear a partir de 1300, el karate és una de les arts marcials més utilitzades en el món. No s’involucren armes, i el focus està en un entrenament de cos complet. La majoria de les classes de karate tradicionals ensenyen als estudiants a incorporar les arts marcials com una forma de vida, amb l’èmfasi en el jo en lloc de l’oponent.

A qui va dirigit: aquesta disciplina és adequada per a nens interessats a aprendre tècniques impactants amb les mans i els peus. Els ensenyaments filosòfiques se centren en portar una vida feliç i equilibrada, sent l’activitat un àrea principal de concentració. Trencar taules i formes són elements importants que s’utilitzen durant l’entrenament d’aquestes arts marcials per a nens.

Tae Kwon Do

Tae Kwon Do és una de les arts marcials més populars i fins i tot és un esport olímpic. Els atacs impliquen puntades, cops de puny i llançaments, de manera que és una opció ben rodona.

A qui va dirigit: aquesta disciplina és molt dura en el combat, per la qual cosa hauràs de comprometre’t a comprar equip de protecció per començar. D’altra banda, hi ha moltes oportunitats per competir a causa de la popularitat d’aquest esport. Si el teu fill és competitiu, aquestes arts marcials per a nens haurien de ser de les primeres de la teva llista.

Kung fu

L’enfocament del kung fu està en les tècniques d’equilibri i relaxació. Generalment, els atacs es realitzen avançant a prop del seu oponent.

A qui va dirigit: si el teu fill no li va bé en l’àmbit personal, propers o té reflexos lents, probablement aquest no sigui l’art marcial que hauria triar. També es basa més en el moviment de la part superior del cos, la qual cosa és bo si el teu fill lluita amb puntades de peu. Si vols un esport que se centri en l’equilibri i la concentració, aquesta és una bona opció.

Judo

També és un esport olímpic, el judo va ser dissenyat per defensar-se contra els cops i utilitza als oponents que ataquen en contra d’ells. La concentració està en els llançaments que involucren la sincronització i el control del pes corporal del teu oponent.

A qui va dirigit: si el teu fill vol un art marcial que involucri colpejar, aquesta no és la disciplina. Si els llançaments d’aprenentatge i la defensa són una alta prioritat, el judo és un dels millors que hi ha.

Les activitats com el tae kwon do o el kung fu són una forma divertida perquè tant els nens com les nenes aconsegueixin estar en forma i es concentrin. Alguns pares poden pensar que també promouen la violència, però això és un mite, segons els experts. Les arts marcials en realitat ajuden a ensenyar autodisciplina i habilitats de socialització. De fet, molts pares els fills dels quals tenen un trastorn per dèficit d’atenció o hiperactivitat (TDAH) reporten un gran èxit amb aquestes arts marcials per a nens amb programes especials perquè l’autocontrol i la concentració són exactament les habilitats poc desenvolupades en els nens amb TDAH.

Quan és bo començar?

Als sis anys sol ser una bona edat per començar les classes, ja que és quan un nen hauria de tenir prou control muscular per colpejar i girar de manera adequada i segura, el que és essencial per obtenir una veritable cop de peu de l’art marcial que triï.

 

Salir de la versión móvil