Em jugo el que vulguis a que et passes molt de temps pensant sobre com comunicar-se amb el teu nadó. Les cantem, els llegim, els parlem, fem servir diferents tons de veus … Però què hi ha de com els nadons es comuniquen amb nosaltres ? El creguis o no, ens ho expliquen tot des del moment en què neixen. Amb el seu plor. Perquè no aprendre Com entendre el plor de l’infant?
Qualsevol nou pare sap que els nadons tenen una forma d’expressar el seu punt de vista. Sabies que en realitat hi ha sis tipus diferents de plors? Cada un d’ells transmet un missatge diferent. És important estar en sintonia amb les subtils diferències en els plors perquè puguem satisfer efectivament les necessitats del nostre nadó. També és important no silenciar els plors amb un xumet quan el nadó realment està tractant de dir-nos alguna cosa. La majoria dels plors difereixen en so, freqüència i to, i estan acompanyats d’altres senyals que ens ajuden a entendre el que el nadó està dient (o plorant).
plor famolenc
Un plor famolenc és típicament un plor repetitiu que també és rítmic i generalment s’acompanya d’arrelament o succió de les mans. Intenta respondre a aquest plor amb força rapidesa perquè si el nadó es posa massa nerviós, acaben empassant aire mentre intenten menjar, el que només provoca mal de panxa i, ho has endevinat … Més plor.
Plor de dolor
El plor de dolor té un inici sobtat d’un tipus de plor agut, aterridor i penetrant que el nadó allibera en llargs laments i els deixa sense alè. El nadó després farà una pausa entre gemecs per panteixar per mes aire, després repetirà un altre plor llarg i sostingut. Òbviament, també hauràs de respondre a aquest plor més aviat millor. Tracta d’esbrinar el que podria ser la causa de el dolor i aborda la qüestió a mesura que sanglota i el calmes. En general, està relacionat amb mal de panxa o mal de gasos. Pot ser útil fer massatges l’abdomen de el nadó o fer-li la bicicleta amb les cames de el nadó cap al ventre. Aquest és un moment en què un xumet o un dit net poden ser útils perquè la succió allibera endorfines per al nadó i això ajudarà a contrarestar qualsevol molèstia que puguin sentir.
Plor «Estic estressat»
Alguns nadons són molt sensibles i s’estressen fàcilment, el que resulta en un «plor d’estrès» que és una molèstia general acompanyada de que el nadó aparta el cap dels estímuls. Intenta traslladar al teu nadó a un ambient més tranquil, embolica-per a major comoditat i usa soroll blanc per mantenir relaxat.
Plor «Estic avorrit»
Els nadons simplement poden avorrir-se. Aquest plor començarà com un coo, o un intent de cridar la teva atenció, després es convertirà en un enrenou i després en esclats de plor indignat quan es queixen que no estan tenint suficient interacció amb tu. Això és quan NO has de fer servir un xumet. Aixeca al teu nadó i dóna-li molta atenció i abraçades
Plor «còlic»
Per descomptat, hi ha el plor còlic, crits intensos acompanyats d’extremitats rígides, cara vermella i moviments inquiets. Això sovint comença a la tarda i pot durar hores. El massatge per a nadons pot ajudar, però s’ha de fer abans de l’esclat de plor. També pot ser útil col·locar a el nadó cap per avall i també fer exercicis en bicicleta mentre està de cap per amunt.
Plor «Estic malalt»
Finalment, hi ha el plor malalt. Això pot semblar suaus gemecs nasals que són més aguts que els altres crits. Cerca febre quan escoltis aquest crit.
Per descomptat, alguns nadons simplement ploren sense cap raó en particular. Són nadons i això és el que fan. Pot ser descoratjador si el nadó no es calma fàcilment, però recorda cuidar primer! Quan el nadó està inconsolable, està bé gitar de manera segura al bressol mentre surts a respirar profundament. A més, no et sentis malament per lliurar al teu nadó a un amic o familiar que pugui alleujar-per un temps. No hi ha cap mal en prendre un petit descans de tant en tant. Aviat els crits evolucionen en balbucejos i paraules i es converteixen en petits experts per donar a conèixer les seves necessitats i et diran Com entendre el plor de l’infant.