Icono del sitio My Cool Family

Com ensenyar la perseverança al teu fill

Els nens es poden descriure de moltes maneres, però la paciència  i la  capacitat d’atenció no solen ser paraules que s’incloguin en aquesta descripció. La paciència i la capacitat d’atenció són ingredients importants per tenir la capacitat de perseverança. La perseverança és de vegades una qualitat innata en els nens petits, però de vegades necessita ser ensenyada o reforçada. Pots ser el pare d’un nen petit que ja és molt persistent i potser fins i tot vegis això com una característica que no t’interessa encoratjar, però si es canalitza adequadament, pot ser útil per al teu fill en el futur. Altres vegades no saps com ensenyar la perseverança al teu fill.

Si la teva filla petita és tan persistent que et desgasta quan vol alguna cosa, passa hores muntant el seu castell de Lego de la manera correcta, o colpeja implacablement al seu germà fins que ell acaba plorant, és possible que només necessitis un canvi de direcció de la seva naturalesa perseverant. 

Lluita contra la frustració

També pots tenir un nen petit que es rendeix ràpidament a la frustració, poques vegades completa una tasca i es rendeix tan aviat quan alguna cosa no va exactament com ell espera. De qualsevol manera, la capacitat de perseverar del teu nen probablement tingui molt a veure amb el seu temperament, però hi ha algunes estratègies de criança per a donar suport i ensenyar la persistència.

Moltes persones exitoses valoren la seva persistència innata com la raó per la qual són reeixits. Aquesta actitud de «mai rendir-se» sol ser una part important per aconseguir els objectius. Llavors, Com ensenyar la perseverança al teu fill d’una manera que els preparis per a l’èxit? Et conte com.

Moltes persones exitoses valoren la seva persistència innata com la raó per la qual són reeixits i reeixits en primer lloc. Aquesta actitud de «mai rendir-se» sol ser una part important per aconseguir els objectius. Llavors, com pot ensenyar persistència al seu nen petit d’una manera que els prepari per a l’èxit? Així és com.


¡Prepara’l per a l’èxit!

Si un desafiament és massa gran, el teu nen pot ser més propens a tirar la tovallola. Tracta d’organitzar l’activitat perquè el teu fill pugui aconseguir l’èxit. 

Per exemple, potser estàs tractant d’ensenyar al teu nen a posar-se els seus propis pantalons i després de dos intents de col·locar les seves cames en els forats correctes, es dóna per vençut i rebota seus pantalons de manera furiosa. Hi ha una estratègia que se sol usar en la teràpia ocupacional anomenada » encadenament cap enrere «.

Encadenament cap enrere

En l’encadenament cap enrere, es realitzen els primers 5 passos d’una activitat, després fes que el nen realitzi l’últim pas i després elogia el nen. Després torna a realitzar l’activitat i aquesta vegada, que el nen realitzi els dos últims passos, i així successivament. 

Per tant, en l’escenari de ensenyar-li a teu nen a posar-se els seus propis pantalons, hauries de preparar els pantalons correctament, ajudar-lo a trepitjar amb els dos peus, col·locar-lo, alinear el fermall de pressió, i després fer que tanqui el fermall al passar per cada pas un a un. 

Després que s’ajusti els pantalons, dius: «Molt bé! Ja saps posar-te els pantalons tot sol! «La propera vegada que facis tots aquests passos, excepte alineant el fermall de pressió i obrint-los, fins que finalment ell realitzi cada pas. El teu ets allà per ajudar, donar suport, guiar i, en última instància, ell mateix realitza tota l’activitat. Això és especialment útil amb l’ensenyament de lligar les sabates!

Elogia cada intent!

Pareu molta atenció al teu nen petit durant el joc i les activitats i elogia tots els petits desafiaments que supera. Si veus que lluita durant uns minuts per obtenir el millor resultat i finalment ho aconsegueix, has de felicitar-lo per aconseguir-ho. Elogia l’acció, però elogia la persistència també. Digues «realment has treballat dur i has seguit intentant fins que ho has aconseguit! Gran treball! «

Si el teu fill ja és persistent, fes un compte enrere per les transicions

Els nens que s’enfoquen molt en una tasca sovint tenen dificultats amb les transicions perquè és un desafiament per a ells canviar de marxa i aturar el que estan fent per passar a una altra cosa. Podria ser útil si realitzes un compte regressiva quan és hora de seguir endavant. Començant cinc o deu minuts abans de la transició, avisa al teu fill en certs increments de temps. Potser diguis: «Pots muntar el teu tricicle dues voltes més, després sortirem del parc».

Practica el vell mantra, si primer no té èxit-ho a provar

Anime al teu nen a intentar de nou quan fallen. Si tracta de ficar la pilota a la cistella tres vegades, però explota amb un munt de llàgrimes quan no entra, fes que sigui un joc divertit i ajuda’l a intentar-ho de nou. Potser qualifiquis l’activitat perquè sigui una mica més fàcil, de manera que pot experimentar la satisfacció de complir la seva missió després de perseverar.

És important que el teu nen de vegades obtingui la recompensa de l’assoliment després de esforçar-se, encara que de vegades a la vida, fins i tot després de la persistència, les coses no funcionen com ho vam planejar. 

També hi ha una lliçó important en això. Parla amb el teu nen petit sobre intentar més difícilment la propera vegada, trobar alguna cosa en el que ella sigui bona i no donar-se per vençut només perquè no va tenir èxit en el primer intent. Estem encantats d’escoltar com ensenyar la perseverança al teu fill per part teva!

Salir de la versión móvil