Icono del sitio My Cool Family

Com consolar el teu fill quan té malsons

L’Enzo per sort sempre té un bon son, però si el teu fill es despertava més de 7 vegades per nit, cada nit, i la majoria de les vegades, quan es desperta, es queda plorant per un temps molt llarg i esgotador, llavors et serà útil aquesta guia de Com consolar el teu fill quan té malsons.

A mesura que els nens creixen, encara que els seus patrons de son milloren i augmenten, és probable que encara lluiti per les nits en què es desperti aterrit, plorant, cridant, fins i tot de vegades de manera incontrolable. Com més passa això, més et comences a adonar-se que, en general, no s’adona del que està succeint i que encara està en un estat de son mentre està aterrit. Una vegada que comprenguis que aquests episodis són simples malsons, podràs començar a abordar-los de manera diferent a com ho hauries fet fins ara.

Aquí tens alguns consells que hem trobat útils per aprendre a manejar aquestes situacions:

Com consolar el teu fill quan té malsons

Mantenir un ambient consistent

T’adonaràs que si intentes canviar alguna cosa sobre l’entorn de la seva habitació durant els malsons, només empitjores les coses. En el seu lloc, assegura’t que es queda al seu llit, la llum romandrà apagades, que tot segueixi igual i que segueixi aguantant el mateix peluix. Com més coherent mantinguis seu entorn per dormir, fins i tot durant una cosa tan estressant com un malson, més ràpid acabarà l’episodi.

Mantingues la calma, encara que no ho estiguis

Les emocions són extremes quan el teu fill està plorant incontrolablement per un malson, o crida per por, o se sent frustrat perquè es troba en un estat de confusió somnolenta. És fàcil per als pares sentir emocionats: espantats, enfadats, confosos, cansats, indefensos. És molt probable que no sàpigues què fer, que entris també en pànic, però, com més tranquils romanguis, com més podràs apropa’t al nen, com més afectuós li parlis o la abraces, més ràpid sortirà del malson i es tornarà a dormir .

Estigues present

Estar present per al teu fill durant els malsons és crucial. No hi ha res més reconfortant que la veu i el toc de la mare o pare per a un nen, especialment durant els moments de por. A alguns pares els resulta útil simplement parlar amb el seu fill a través del monitor del nadó, i només la seva veu els calmarà prou perquè el nen s’adormi novament. Per a altres, entrar al dormitori i estar a l’habitació amb el nen funciona millor, perquè una presència física pot portar més comoditat que estar sol. Ignorar durant els malsons pot ser que li espanti més.

Absten-te de prendre mesures durant l’episodi

Com hem esmentat abans, l’important que és mantenir un ambient de somni consistent, és molt important abstenir-se de prendre qualsevol tipus d’acció durant un malson. Intenta no fer coses com encendre els llums, aixecar-lo, traslladar-lo a una altra habitació, parlar-li en veu alta o d’intentar fer alguna cosa fora del normal. Perquè la majoria de les vegades, quan els nens tenen malsons, ignoren per complet que les tenen en primer lloc, de manera que canviar el seu entorn en una cosa diferent només els confondrà més. Asseu-te al seu costat, al llit, només perquè ell sàpiga que aquestes allà, i que és completament segur tornar a dormir.

Fes servir remeis naturals calmants

Prova d’incorporar olis essencials en la teva rutina nocturna amb els teus fills, i també incorporar los en moments com aquests. Quan tingui un malson, aplica olis de lavanda o aromes relaxants, en els seus peus, columna vertebral, coll, pit, on ens permeti aplicar-los. Els components químics dins dels olis essencials com aquests han demostrat que activen els nervis dins del cervell i que estimulen una sensació de pau, calma i descans. Ja que aquests seran també olors familiars i agradables per al teu fill, els reconeix com aromes positius, i això ho s’adorm en un somni profund més ràpid que si no els féssim servir en absolut. Mentre aplics això, recita-li una oració de pau sobre el seu petit cor i ment.

La majoria de les vegades, els malsons són simplement una etapa de la vida de la qual creixeran. No obstant això, sempre és bo saber com manejar situacions com aquesta.

Tens algun consell sobre Com consolar el teu fill quan té malsons? Fes-nos saber en els comentaris a continuació: totes els pares i mares necessitem tota l’ajuda que puguem obtenir!

Salir de la versión móvil