Icono del sitio My Cool Family

Com es comuniquen els nadons

Ho creguis o no, els nadons s’estan comunicant amb nosaltres des del moment en què neixen i no em refereixo només al plor. Els nadons fan servir sons, expressions facials i moviments per dir-nos com se senten. Fins i tot els nadons prematurs en la unitat de cures intensives neonatals estan començant a comunicar-se. Saps com es comuniquen els nadons?

Per descomptat, els nadons d’aquesta edat no s’estan comunicant amb intenció, o utilitzant «comunicació intencional», però si que estan fent servir la «comunicació reflexiva».

Com es comuniquen els nadons

Comunicació reflexiva

La comunicació reflexiva es realitza amb moviments involuntaris, sons o expressions facials en resposta al plaer o la incomoditat.

Els nadons solen mostrar signes de sobre estimulació o estrès en els moviments corporals i les funcions corporals per fer-nos saber quan necessiten un descans. Els signes d’estrès en un nadó acabat de néixer inclouen estendre els braços i estendre els dits, mantenint les cames estirades, arquejant-se cap enrere i voltejant el cap. Alguns signes més discrets d’estrès poden ser singlot excessius, badalls o esternuts.

Aquestes són totes les formes en què els nadons ens diuen que necessiten temps per tornar a agrupar-se i en com es comuniquen els nadons. Fins i tot si el teu bebè no plora, pot estar intentant enviar-te senyals que necessita un descans de tota l’acció que li dónes. Si veus dos o tres d’aquests signes a la vegada, potser que necessitis embolicar al teu bebè. A més, abraça’l perquè pugui sentir-se segur i tranquil de nou com si es sentís a l’úter.

Que el teu nadó somrigui sempre

En aproximadament sis setmanes; els nadons comencen a somriure en resposta al plaer i la connexió amb els altres. T’has fixat alguna vegada com els nadons més petits semblen somriure? En general; és només una ganyota; però a les sis setmanes; els nadons poden reconèixer el plaer i respondre a ell intencionalment. De tres a quatre mesos, els nadons solen riure a riallades. Tracta de fer riure al teu nadó cada dia. Igual que els adults; el riure allibera endorfines en els nadons, el que augmenta el seu estat d’ànim.

Comunicació Intencional

En general, als sis mesos els nadons comencen a balbucejar; produint sons més complexos. Aquest és el començament de la comunicació intencional. És important que els pares responguin a aquesta comunicació del nadó per començar aquests passos cap endavant que és molt important per al desenvolupament primerenc. Un estudi recent de Harvard i el MIT va descobrir que les interaccions entre els nadons i els cuidadors són el pronosticador més fort del llenguatge futur i de les habilitats acadèmiques, així que mantingues aquestes interaccions durant tot el dia.

Sigues receptiu a la comunicació del teu nadó

Què està mirant, buscant i mostra interès? Permet-li tocar el que li interessa i després parla. Pregunta-li què se sent, explica-li què és i demostra com es fa servir. Això encoratjarà el seu sentit de curiositat i curiositat natural i establirà les bases per a una nova exploració, construint aquestes cèl·lules cerebrals importants.

Ja als cinc mesos; els nadons aprenen que els seus balbucejos obtenen una resposta dels seus pares i cuidadors. Això és molt significatiu perquè saben que els seus sons tenen un efecte social. Als sis mesos; els nadons generalment tenen la capacitat de seguir la mirada de la mare o pare i s’interessen pel que mare o pare estiguin veient. Aquesta és una habilitat important en la comunicació; cognició i comportament. L’exercici d’aquesta habilitat ajuda als nadons a aprendre les referències socials, que és la capacitat dels nadons per buscar informació sobre com interpretar les situacions. Alguns estudis han trobat que el seguiment de la mirada als deu mesos prediu el vocabulari dels nens als dos anys.

Simplement seguint la guia del teu nadó i mostrant interès en el que li interessa; li estàs ajudant a aprendre sobre el seu món i a establir connexions cerebrals importants. Així és com es comuniquen els nadons.

Salir de la versión móvil