Icono del sitio My Cool Family

Com afecta l’estrès a l’embaràs

woman in white shirt showing frustration

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

La vida diària pot provocar moltes formes diferents d’estrès, però estar embarassada pot generar un nou nivell de sentiment i aclaparament. Potser és la primera vegada que ets mare o tens a dos petits com jo, corrent per aquí. No importa la situació, l’estrès durant l’embaràs segurament augmentarà, i pots preocupar-se per com afecta l’estrès a l’embaràs .

Vaig a explicar-te tots els detalls que necessites saber sobre com l’estrès afecta a l’embaràs i vaig a compartir tres consells que qualsevol mare embarassada pot implementar per sentir-se més tranquil.

Com pot afectar l’estrès a l’embaràs

És natural que les mares us preocupeu per com l’estrès afecta a l’embaràs i als nostres nadons en el creixement. Hi ha moltes coses que hem d’evitar per complet per protegir els nostres nadons en creixement. L’estrès és un d’ells, però quant em dec importar? 

Això és el que realment necessites saber sobre l’estrès i l’embaràs.

Només sé que estàs fent una gran feina, mama! Sentir estressada és molt comú quan estàs embarassada, així que no et castigui per això. En canvi, assegura’t seguir els passos necessaris per portar la major calma possible en la teva vida. Definitivament no vols que l’estrès et faci sentir més incòmoda del que ja pots estar.

Consells per ajudar-te a sentir més tranquil·la durant el teu embaràs.

Aprèn a dir no i demana ajuda

Ser mare és difícil, ¡i estar embarassada també pot ser molt difícil! Per a algunes mares, pot ser difícil dir que no o demanar-li ajuda a algú, però pot haver-hi una gran diferència en els nivells d’estrès. Si tendeixes a comprometre’t en excés, fes un cop d’ull als teus compromisos i fixa’t què pots tirar endavant. No hi ha millor moment que ara que aprendre a dir no i només tenir cura de tu! Tu i el teu nadó depenen d’això.

A més, no tinguis por a demanar ajuda. Es necessita un llogaret sencera per formar una família, així que comença a demanar ajuda durant l’embaràs quan la necessitis. Pensa en formes creatives de llevar-te una mica de càrrega per a reduir l’estrès. Això no només t’ajudarà a tu ara, sinó que l’ajudarà quan arribi el nadó.

Posa a una banda «el teu temps» cada dia

Cada dia, ja sigui al matí o abans d’anar-te’n al llit, reserva un temps sol per a tu. Fes una cosa que et relaxi. Potser és veure i practicar ioga amb vídeos en línia, o posar-te els auriculars i escoltar una meditació guiada. Per a altres, pot ser simplement llegir un llibre. Fes alguna cosa cada dia per tu mateixa que puguis esperar i et ajudaràs a sentir-se més relaxada.

Dorm!

Ara és el moment de dormir. El teu cos està creixent com un ésser humà, i això és molta feina! Quan dorms bé, és molt més fàcil sentir-se més tranquil i més centrat. Estar cansat és una recepta per al desastre quan es tracta de com gestionar l’estrès. Tracta d’anar al llit abans de les 10 de la nit, totes les nits i dorm les teves vuit hores, si és possible. Et agrairàs per posar-te al dia una vegada que el nadó estigui aquí.

Recorda que l’estrès és normal i que els factors estressants amb què estàs bregant poden ser molt temporals. No obstant això, també és important saber que els nivells crònics d’estrès no són saludables per a tu o per al teu nadó, així que parla amb el teu metge si creus que l’estrès pot estar afectant el teu embaràs.

Cuida’t i implementa els passos necessaris per reduir l’estrès i tenir un embaràs tranquil i saludable en com afecta l’estrès a l’embaràs.

Salir de la versión móvil