Icono del sitio My Cool Family

Castell de Lorca – Fortalesa del Sol

El Castell de Lorca o Fortalesa del Sol (Múrcia, Espanya) és una fortalesa d’origen medieval construïda entre els segles IX-XV. Comprèn una sèrie d’estructures defensives que, durant l’Edat Mitjana, van convertir a la ciutat i la seva fortalesa en un punt inexpugnable del sud-est peninsular.

Castell de Lorca – Fortalesa del sol

El castell de Lorca va ser un bastió clau en les conteses entre cristians i musulmans durant la Reconquesta. Es troba catalogat com a Bé d’Interès Cultural.Por la seva extensió, 640 metres de llarg per uns 120 metres al punt més ample, és un dels castells més grans de España.Bajo domini islàmic, el castell de Lorca es converteix en una fortalesa inexpugnable per l’escarpado del turó sobre el qual s’assenta.

Interior del castell de Lorca

El seu interior quedarà compartimentat en dues meitats pel mur del Espaldón. A la part occidental quedarà un gran albacar per protegir queviures i bestiar en moments de perill.

Al sector oriental quedarà el barri d’Alcalá de la medina musulmana. De les seves murs partien pels vessants del turó les muralles que abraçaven la resta de barris, socs i ravals situats a la part baixa de la ciudad.Con la conquesta de Lorca per l’infant Don Alfonso (futur Alfons X) en 1244 per a la Corona de Castella, la fortalesa es convertirà en un enclavament estratègic de primera magnitud en constituir l’avançada de la Corona de Castella enfront de Granada.

Durant més de 250 anys, el Castell de Lorca vigilarà la frontera entre el regne cristià de Múrcia i el musulmà de Granada.Actualmente s’està construint dins el recinte de la fortalesa un Parador Nacional de Turisme.

Troballes al Castell de Lorca

A causa d’això es s’han realitzat excavacions arqueològiques al llarg de tres anys, on es van trobar una sinagoga i un call jueu costat de la mateixa, encara que han prosseguit amb les obres, en les quals s’han d’integrar els dos monuments. Part de la comunitat científica està en contra de les obres dins el recinte emmurallat.

Segons l’alcalde de Lorca, Paco Jódar, el Parador estaria acabat per a l’any 2010. El 22 de juliol de 2010, el secretari d’Estat de Turisme, Joan Mesquida, va visitar les obres de la instal·lació hotelera i es va barrejar com a data d’inauguració el segon semestre de 2011.
Font: wikipedia

Salir de la versión móvil