Inspiració

Quins són els beneficis de la relació avi nét

abuelos - Quins són els beneficis de la relació avi nét

El vincle de relació avi nét és diferent a qualsevol altre. A mesura que augmenten les expectatives de vida, estem assistint a més nens que formen relacions sòlides i més llargues amb els seus avis, cosa que les generacions passades poden no haver tingut. Potser has tingut la sort de tenir una relació avi nét o dos avis en la teva vida mentre creixies, o potser mai has experimentat l’amor d’un avi o la saviesa d’una àvia, però si el teu fill està a punt de néixer en el món, o ja és al món, amb uns avis amorosos, et deixem a continuació Quins són els beneficis de la relació avi nét

Quins són els beneficis de la relació avi nét

Els nens veuen altres relacions

Des del moment en què neixen, els teus fills estan estudiant els teus hàbits i reaccions i aprenent de tot el que fas. És possible que tu i la teva parella tingueu una relació sòlida, però de vegades es necessita ser testimoni de l’amor en una altra part que realment consolidi la idea en la ment d’un nen. Passar temps en una altra casa, fins i tot si és dels teus pares o en una casa on hi hagi diferents normes, obrir els ulls del teu fill a una altra parella cap a altres vides poden ser una gran i fàcil experiència cap a l’aprenentatge, especialment quan són més joves.

Els avis ensenyen als nens sobre la vida

Com a pares, sovint sentim que encara estem aprenent sobre la vida, i ho estem fent! Els avis tenen un paper molt important en la família per transmetre la història familiar, explicar històries sobre fa molt temps i inculcar lliçons sobre com viure una vida plena i agraïda. És possible que els teus fills un dia posin els ulls en blanc mentre t’escolten explicar les teves històries de la universitat per vintena vegada, però quan els seus avis comencen a explicar un conte sobre la seva infància, podem apostar al fet que el teu fill s’interessarà i els introduirà un llaç familiar fort en les seves vides. Sabràs Quins són els beneficis de la relació avi nét.

Ajuda dels avis

Quan es tracta d’altres que tenen cura el teu fill, els que tenen avis propers són els afortunats. Els avis atresoren seu temps amb els seus néts, de manera que si tu i la teva parella necessiteu una nit de descans, generalment pots comptar amb ells perquè t’ajudin. Fins i tot si passes el dia en família, tenir un parell d’ulls addicionals i de confiança sobre els teus fills mentre ets al parc o en una àrea amb molta gent et donarà una sensació de calma que probablement no tinguis amb una mainadera o un amic proper. Tenir un familiar de confiança que adori als teus fills tant com tu, pot fer que criar un nen sigui molt més fàcil.

Els néts mantenen forts als avis

No només són els néts i els pares els que veuen els beneficis d’aquests llaços: els avis ho veuen i ho senten, també. Hi ha estudis que han demostrat que els avis que participen en la vida dels seus néts es desenvolupen millor en les proves cognitives i tenen una ment més aguda. A mesura que els teus fills creixin, els avis també ho faran, i el vincle que formin creixerà amb ells. Els avis que estan “al dia” amb els seus néts sovint informen que se senten més joves, més en sintonia amb el món que els envolta i fins i tot poden viure vides més llargues.

Els nens tenen algú a qui recórrer.

A mesura que els nens creixen, especialment quan entren en la preadolescència i adolescència, les emocions s’alteren de manera boja. Sovint, l’últim lloc on un nen vol anar a parlar és als seus pares. Però si un nen té un fort vincle amb els seus avis, és probable que els triïn per parlar amb ells quan els temps siguin difícils. Si ets una nova mare o una mare amb fills petits, és possible que això encara no estigui en la teva ment, però el temps passa ràpid i, a mesura que els teus fills creixen, veuràs el benefici de córrer cap a l’àvia cada vegada que un nen fa mal als teus fills. Els sentiments o el fet que el temps passat amb l’avi els fa oblidar el drama d’aquest dia a l’escola.

Els nens se senten estimats

Sí, li dónes al teu fill més amor del que pots imaginar, però quan ho senten al llarg de diverses generacions, es torna encara més fort. Tenir avis afectuosos, ja siguin tous, càlids, severs o estrictes, ensenyar als teus fills sobre l’amor és un dels millors regals que els teus pares poden donar-li al teu fill.

No subestimis als avis! La relació avi-nét és un vincle que s’ha de fomentar i recolzar durant tota la vida.

Published by Àngel

Pare de 2 criatures, amb DO Empordà i collita del 86, aficionat a la fotografia i la cuina, sempre penso en viatjar. Estudiant el grau de Turisme a la UOC.

Deixa un comentari