Sin categoría

Llibres gratis per Sant Jordi

Libros gratis

Llibres gratis per Sant Jordi, la millor opció per celebrar el dia del llibre amb cultura gratuïta que es remunta a principis del segle XX. La història del llibre es fa festiva i sorgeixen activitats literàries a tot Espanya. Avui, el dia 23 d’abril se celebra a tot el món, el dia del llibre internacional.

Format electrònic

Encara que el format en paper segueix creixent, el format electrònic ha acabat guanyant cada vegada més quota de mercat entre els hàbits de lectura dels espanyols, però, un dels principals problemes amb què es troben els usuaris és el desconeixement d’on poder descarregar llibres sense recórrer a la pirateria.

Hi ha múltiples opcions per disposar de llibres electrònics gratuïts sense haver de buscar entre desenes d’enllaços il·legals, aquí, una selecció:

llibres Gratis

Amazon

  • Encara que en la popular plataforma d’eCommerce compta amb un ampli catàleg de venda de llibres, també compta amb una sèrie de llibres clàssics que estan per la descàrrega lliure per als usuaris.

Wikisource

  • Wikisource és un projecte germà de Wikipedia l’objectiu és crear una biblioteca de textos originals lliures, que hagin estat publicats amb una llicència GFDL, Creative Commons o que siguin de domini públic; juntament amb la seva traducció en diferents llengües. Aquest lloc forma part de la fundació Wikimedia.

domini Públic

  • Aquesta biblioteca busca, com el seu nom indica, donar importància a aquelles obres que són completament de domini públic. Compten amb una gran varietat de formats, cada un d’ells identificats en cada obra i té títols principalment en espanyol però també en Portuguès, Italià, Anglès, Suec, Llatí i Alemany.

Google Books

  • Google Llibres és un servei de Google que cerca el text complet dels llibres que Google digitalitza, converteix el text per mitjà de reconeixement òptic de caràcters i els emmagatzema a la base de dades en línia.

Project Gutenberg

  • El Projecte Gutenberg va ser desenvolupat per Michael Hart en 1971 amb la finalitat de crear una biblioteca de llibres electrònics gratuïts a partir de llibres que ja existeixen físicament. Aquests llibres electrònics es troben disponibles des de llavors a Internet. Són gratuïts.

Ebooksgo

  • Aquesta biblioteca ofereix una gran varietat de llibres que estan sota llicències GFDL, Creative Commons o Project Gutenberg, Estan disponibles en diversos idiomes, tot i que majoritàriament en anglès. Disposa d’un cercador per localitzar les obres, o bé es pot navegar entre les categories.

Europeana

  • Europeana és la biblioteca digital europea, d’accés lliure, el prototip va començar a funcionar el 20 de novembre del 2008, que reuneix contribucions ja digitalitzades de reconegudes institucions culturals dels 28 Estats membres de la Unió Europea.

Bubok

  • És una editorial espanyola que publica sota demanda i que a més de tenir una sèrie de títols de pagament ofereix molts altres que són completament gratis per determinació expressa dels autors. Per fer-ho, n’hi ha prou amb explorar cadascuna de les temàtiques.

Libroteca

  • Aquesta biblioteca compta amb literatura clàssica i alguns documents més recents, tots lliures de drets. La majoria són en espanyol, tot i que també tenen en altres idiomes, així mateix, per afavorir el correcte funcionament del web posen un límit de 40 obres al dia per descarregar.

Literanda

  • És una iniciativa que ofereix ebooks clàssics i contemporanis, en formats compatibles amb tots els eReader de forma gratuïta, tot i que també té una sèrie de títols que no arriben als 2 euros de cost. Així mateix, també ofereixen als autors un lloc on publicar els seus textos.

Val! Ja tinc els meus llibres gratis per Sant Jordi! Ara que?

Algunes empreses com Amazon empren DRM (Digital Rights Management) per evitar que es comparteixin llibres entre múltiples dispositius, Calibre els allibera d’aquestes restriccions i ofereix un control total sobre la teva col · lecció de llibres electrònics.

Amb Calibre, pots transferir llibres entre el teu ordinador i el teu lector electrònic, i viceversa, convertir el format per al dispositiu que triïs i eliminar el DRM perquè puguin compartir-se en tots els seus dispositius en lloc de només un. A més, l’aplicació pot emmagatzemar la teva biblioteca online perquè puguis accedir-hi des de qualsevol lloc del món, el que fa de Calibre el programari d’administració de llibres electrònics més poderós disponible en aquest moment.

En aquest enllaç trobaràs el manual d’Calibre per poder passar llibres gratis al teu lector electrònic.

Published by Àngel

Pare de 2 criatures, amb DO Empordà i collita del 86, aficionat a la fotografia i la cuina, sempre penso en viatjar. Estudiant el grau de Turisme a la UOC.

Deixa un comentari