Nens

Consells per sobreviure a les terribles rabietes infantils

Adores aquest moment en què estàs jugant amb ells, i de cop arrenquen aquesta rebequeria, igual que en les trinxeres de la guerra, saps que en aquest moment et van a llançar una granada al capdavant. (Potser un bolquer en el nostre cas.) Et prometo que agrairàs aquests Consells per sobreviure a les terribles rabietes infantils.

Però en cas que et quedi algun dubte al que em refereixo, aquí hi ha un breu qüestionari per veure si qualifiques i necessites llegir-te el post:

  • Alguna vegada el teu fill de 2 anys t’ha demanat una tassa de llet a la tassa del suc de taronja i després s’enrabia quan els serveix aquesta tassa de llet a la tassa del suc de taronja?
  • Has insistit al teu fill de 2 anys en prohibir de posar els dits als endolls i tot i així ets mala persona?
  • Alguna vegada el teu fill de 2 anys ha tingut una enrabiada perquè t’ha demanat que l’agafis en braços, i quan l’agafes vol tornar a terra i així constantment?
  • T’han passat les 3 coses dins d’un període de 30 minuts?

Si la resposta a la 4a pregunta és sí, llavors ¡Felicitats! O potser hauria de dir, ¿em sap greu? Però el que sigui més apropiat, el teu petit sol (o bola de foc) puntua per estar dins els Terribles 2 anys! El que vol dir que podries necessitar alguns Consells per sobreviure a les terribles rabietes infantils. I això és el que et puc oferir.

Consells per sobreviure a les terribles rabietes infantils.

Recorda que un nen de 2 anys és (super) immadur

Deixant de banda les bromes, una de les coses més pràctiques que pots fer per suportar la crisi és recordar-te que el teu nen petit té 2 anys. Si, 2, no importa de quina manera es trenquen les galetes, és increïblement petit i immadur. Els seus diminuts cervells encara s’estan desenvolupant i tenen un llarg camí per recórrer. I part de la seva falta de raó vol dir que realment estan a l’una amb el que hauria de ser el seu petit desenvolupament. Estan desenvolupant un sentit de si mateix amb preferències i gustos, simplement no parlen molt bé encara o no tenen la capacitat de pensar per avançat. Així que vés amb ells.

Sigues madur (i tranquil)

Ara que hem establert què són 2 anys, és hora de recordar que tu ja no els tens. I mentre has bregar amb els seus petits ensorraments dia rere dia pot fer-te sentir que estàs perdent el seny, no deixis que això t’impedeixi recordar l’edat que tens. Algú ha de mantenir la calma. Així que allunya’t si necessites un respir, respira fons i concentra’t en el fet que estan intentant d’obtenir la teva ajuda. Simplement no t’ho estan preguntant de la millor manera. I seriosament, si estàs en un període particularment i personalment dolent, contracta una mainadera i fes alguna cosa per tu mateix. De vegades un pare necessita un petit descans per recuperar forces. I NO hi ha vergonya en això!

Escull les teves batalles (no les seves)!

Atès que són immadurs, recorda que el teu fill de 2 anys no està tractant de barallar amb tu. De vegades els pares s’embussen tractant de lluitar contra un nen de 2 anys que no té una capacitat real de raonar, i la majoria de les vegades la baralla no val la pena. Si el teu fill et demana la tassa taronja i després immediatament diu que vol la tassa blava, si la té al seu interior, simplement dóna-li la tassa blava. A vegades pensem que la nostra feina és obligar-los a ser racionals, però en realitat no tenen aquesta habilitat. Així que alguna cosa que no necessita convertir-se en una batalla es converteix en una batalla d’un. I ningú té temps ni energia per a batalles innecessàries!

Agafa’ls en braços

Una de les meves formes preferides d’aturar les llàgrimes de rebequeria és aixecar al meu fill i sostenir-enmig d’una rebequeria i parlar-dolç i suau (sense nervis, sé que pot ser complicat). De vegades, s’obliden del que els molesta, ¡només saben que s’ha intensificat! I la seva capacitat d’estar tranquil i amorós en la teva presència pot ajudar-los a deixar de plorar i a calmar més ràpidament. Així que la propera vegada que es tornin bojos, ajup-te, estén els braços i digues: “Et puc agafar?” Després, mantén fins que estiguin llestos per a deixar-los anar. L’avantatge d’això és que fins i tot pot fer que et sentis millor!

Estigui atent del seu son i dieta

No podem controlar que estem tractant amb un cervell immadur, però el somni i la dieta són dues de les coses més importants que podem controlar. Si normalment està una mica relaxat amb l’hora de la migdiada i l’hora d’anar a dormir, aquest és el moment de tornar-se més estricte. En donar-li al teu nen petit la rutina més consistent que pugui, ha de ajudar-lo a no tenir rebequeries causa de la falta de son. I mentre alguns nens no semblen ser reactius al sucre o els colorants alimentaris, altres poden veure greument afectats pel que mengen. Llavors, una de les millors coses que pots fer per ajudar-se a si mateix és assegurar-se que el teu fill no estigui menjant escombraries. Mala menjar i poc somni poden arribar innecessàriament al mal comportament!

Estudia alguns mètodes coneguts per pal·liar amb les seves rebequeries

Sembla que el pare mitjana d’un nen en edat escolar ha sentit parlar de “Ser pares amb Amor i lògica” pel Dr. Jim i el Dr. Charles Faye per a nens de secundària, però també pot ser un mètode excel·lent per tractar amb nens petits. I mentre que un nen de 2 anys pot semblar una mica jove per emprar la lògica, pot respondre realment bé a les opcions que se li donen, que és la premissa completa del seu llibre “L’amor i la màgia lògica per a la primera infància: pràctiques de criança des del naixement fins als sis anys. ”

Un altre llibre que m’encanta per a la fase de nens petits és “El nen més feliç en el bloc” del Dr. Harvey Karp. En ell, Karp afirma que els nens petits són com l’home de les cavernes amb emocions crues i comunicació limitada. Suggereix que perquè els pares ajudin a ajudar als nens petits a través de la seva emoció salvatge, s’han de comunicar per a ells en un to i nivell d’emoció similar. El seu mètode permet que els nens petits sentin que els seus pares els entenen, el que se suposa que els ajuda a sortir de les seves rebequeries. I encara que pot ser que et sentis com un idiota a provar aquest mètode, he de dir que al meu fill de 2 anys li encanta.

Desitjo que aquests Consells per sobreviure a les terribles rabietes infantils t’hagin pogut servir una miqueta mes. Salutacions als que Sobreviuen als “terribles Dos anys” i tornen als Terriblement i dolços 2 anys!

Published by Àngel

Pare de 2 criatures, amb DO Empordà i collita del 86, aficionat a la fotografia i la cuina, sempre penso en viatjar. Estudiant el grau de Turisme a la UOC.

Deixa un comentari