Icono del sitio My Cool Family

Beneficis de jugar al parc

El temps de joc al parc o al pati d’esbarjo li permet al teu nadó una mica de moviment i activitat, millora les habilitats motores i podrà gaudir de l’aire fresc. És una experiència multisensorial i pot tenir innombrables beneficis de jugar al parc!

Beneficis de jugar al parc

Visió

Des que són nadons fins als sis mesos, els nadons són molt curts de vista i poden veure millor a unes 30cm de la seva cara, però la visió a distància va emergint i qualsevol pràctica d’observar el seu món proper i llunyà és beneficiosa. Al voltant dels sis mesos sorgeix la visió a distància i la percepció de profunditat. Sortir fora i tenir l’oportunitat de veure les coses en la distància és molt important. Assenyala coses al teu nadó: «Veus al gosset allà?» La visió del teu nadó continua millorant fins molt després del seu primer aniversari, així que sortir a l’aire lliure al parc i percebre el seu món a distància és una gran pràctica per al teu nadó . Els seus ulls estan en desenvolupament.

Sentit del tacte

Hi ha moltes coses al parc per tocar i sentir. Considera llevar-li les sabates i els mitjons del nadó i permet-li d’anar descalç a terra o a la caixa de sorra (sempre que la salubritat del parc ho permeti). Deixa que toqui l’escorça d’un arbre o que se sent en trepitjar les fulles. Anima’l a que toqui diferents textures i fes-li preguntes: «És suau o dur, suau o aspre, càlid o fred?» Això ajuda a crear consciència sobre aquests termes mentre practica el sentit del tacte.

Equilibri

Els nadons neixen sense sentit de l’equilibri, però es desenvolupen significativament durant el primer any. En estimular el temps de joc al parc i permetre que el seu nadó es balancegi en un gronxador o llisqui pel tobogan, els moviments desafien als centres d’equilibri i l’equilibri de l’oïda interna l’ajuda a desenvolupar aquesta important habilitat.

Oïda

Hi ha molts sons que s’escolten mentre jugues al parc. Assenyala els sons: «Sents el lladruc del gos? ¿Escoltes els ànecs grallar? El teu nadó es torna cap als sons? Està aclaparat pels sons? Es cobreix les orelles o comença a plorar? Aquesta és una bona pràctica perquè el teu bebè estigui en un entorn amb molts sons en primer pla i de fons per preparar-lo per la guarderia, el pre-escolar o la llar d’infants.

Comunicació i llenguatge

Utilitza el parc com a tema de conversa. Parla sobre els gronxadors, els altres nens que veu, els colors, les coses de la natura. Veu narrant el que tu i el teu nadó esteu fent, explica com funciona la roda giratòria i fes-li preguntes. Com més li parlis, més llenguatge li estàs ensenyant, perquè el teu idioma serveix de base per a la seva llengua, li estàs ajudant amb les seves habilitats futures de llenguatge i alfabetització.

Esperem que t’hagin ajudat a entendre quins són els beneficis de jugar al parc. Sortim a jugar?

Salir de la versión móvil