Icono del sitio My Cool Family

Raons per les que el teu nadó demana pit altra vegada

Per què el meu nadó demana teta tot el temps? No li dono prou? Hi ha raons per les que el teu nadó demana pit altra vegada?

Et deus haver fet aquesta pregunta una i mil vegades sent mare que alletes per primera vegada. La freqüència amb que els nostres nadons necessiten ser alletats és molt més exigent i confús del que la majoria de nosaltres anticipem. T’imagines tractar d’explicar-li a algú com se sent alletar les 24 hores els 7 dies de la setmana, sense temps ni tan sols per fer pipi, dutxar-te o menjar? És una cosa pel que realment has de passar per poder entendre. Hi ha una raó darrere de tota aquesta bogeria, pits gotejants i freqüentment alimentant nadons… i hi ha moltes raons per les que el teu nadó demana pit una altra vegada, i no és només fam.

5 raons per les que el teu nadó demana pit altra vegada

La teva capacitat d’emmagatzematge

Sabies que totes les dones fan la mateixa llet en un període de 24 hores? No obstant això; hi ha diferents capacitats d’emmagatzematge. Bàsicament; això vol dir que el que puguis sostenir en un moment donat en el teu teixit glandular (on es produeix i s’emmagatzema la llet) serà diferent del que puguis sostenir. I no; la mida dels teus pits no té res a veure amb la quantitat de llet que puguis produir i emmagatzemar. La mida del pit té a veure amb el teixit gras … i no pel teixit mamari glandular.

Què té això a veure amb el teu petit demani amb freqüència?

Bé; això vol dir que alguns nadons obtindran molta llet en cada aliment; mentre que d’altres només podeu petita quantitat. Els nadons que obtenen quantitats més petites de llet s’hauran d’alimentar amb més freqüència. Amb menor capacitat d’emmagatzematge vol dir que s’haurà d’alimentar amb més freqüents per omplir la panxa del teu nadó.

El teu nadó està cansat

Sabies que la teva llet materna en realitat conté ingredients que ajuden a que el teu bebè s’adormi? Aquests es diuen nucleòtids i se’ls ha identificat com a components de la llet que ajuden a relaxar i calmar al teu nadó. Abraçar al teu nadó i tenir una mica de temps pell amb pell combinat amb la seva llet; és la barreja perfecta per ajudar a que el teu nadó es relaxi i s’adormi. A més de donar-li nutrients al teu nadó; aquesta és una de les raons més importants (i comuns) per les quals el teu nadó demanarà alletar. Volen una abraçada i una mica de llet per ajudar-los a quedar-se adormits.

El teu nadó té mal

Xuclar el pit i beure llet ajuda a alleujar el dolor dels nadons. Tot el que has de fer és veure un nadó quan el vacunen, tetanalgesia, només perquè vegis el poder de la mamella. Si el teu bebè sent dolor a causa del reflux, dermatitis del bolquer, un dolor a l’atzar en el cos … i la llista continua, la lactància és el que buscaran per ajudar-los a trobar algun alleujament del seu dolor. Els nounats no poden maniobrar fàcilment si tenen dolor, de manera que la lactància és el que necessitaran per ajudar a controlar això.

El teu subministrament de llet necessita un impuls

Els nostres nadons són molt més intel·ligents del que sovint creiem. Si estàs seguint la pauta que marca el teu nadó (en lloc dels aliments programats), el que fa és posar-se en la millor posició per poder produir suficient llet per al teu nadó. Si el teu bebè està passant per un període de creixement accelerat i necessita més llet, has d’alletar amb més freqüència. Aquesta alimentació freqüent fa que s’extregui més llet del teu pit, el que fa que es produeixis més llet! És el sistema perfecte d’oferta i demanda.

El teu nadó necessita consol

Quan el teu nadó necessita consol, et demanarà que l’alletis i l’abracis. La lactància allibera l’hormona oxitocina, que sovint es coneix com l'»hormona de l’amor». L’oxitocina apareix involucrada quan fas l’amor, al naixement a la lactància. S’ha descobert que l’oxitocina crea sentiments de calma i proximitat i s’allibera tant en la mare com en el nadó quan es dóna el pit. Si algú et pregunta: «Oh, no cal que li donis una altra vegada, simplement et demana perquè es consoli!». Pots ajudar-los a explicar per què aquest petit alletament «reconfortant» és realment important.

Aquí tens algunes de les raons per les que el teu nadó demana pit altra vegada, no hi ha una raó que sigui més important que una altra. La lactància per confort és tan important com la lactància per la fam o la set. Els nadons busquen el pit per respondre virtualment a totes les seves necessitats. I en cas de dubte «dóna-li el pit!» Simplement mai sobrealimentaràs al teu nadó alletat.

Et pot interessar: Consells imprescindibles per visitar una mare lactant

Salir de la versión móvil